Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR, aşteptat la Tribunalul Constanţa

ro

18 May, 2016 00:00 2812 Marime text


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi actual producător general al TVR, sunt aşteptaţi azi la Tribunalul Constanţa.
 
Cei doi au fost deferiţi Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, alături de Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, şi fundaţiile Thalia şi Fantasio.
 
Dosarul se află pe masa Iuliei Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa. Şedinţa de judecată este stabilită pentru ora 11.00.
 
În cauză, procurorii au calculat un „prejudiciu produs Unităţii Administrativ-Teritoriale Constanţa de peste 8 milioane de euro“.
 
Andrei Bodean îl acuză pe şeful CJC de abuz în serviciu (trei infracțiuni, dintre care două în formă continuată), de constituire a unui grup infracțional organizat, dar şi de conflict de interese (nouă infracțiuni, dintre care cinci în formă continuată). Asta în timp ce în sarcina lui Zgabercea a reţinut complicitate la abuz în serviciu (două infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat şi evaziune fiscală.
 
Mai departe, Carmen Florentina Oproiu este bănuită de complicitate la abuz în serviciu (două infracțiuni, ambele în formă continuată) şi de constituire a unui grup infracțional organizat, iar Marcel Brâncoveanu Părău este suspectat complicitate la evaziune fiscală. Fundaţia Fantasio este bănuită de constituire a unui grup infracțional organizat şi de evaziune fiscală, în timp ce Fundaţia Culturală Thalia este acuzată de complicitate la evaziune fiscală.
 
Într-un alt dosar, cel al Centrului Militar Zonal Constanţa, Iulia Cezara Suciu l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sentinţa în acest dosar nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Citeşte şi: UPDATE-Cercetat în dosarul lui Nicușor Constantinescu: Cristian Zgabercea își reia funcția de producător general la TVR?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii