Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Fundaţiilor „Thalia“ şi „Fantasio“ Opt ani în primă instanță pentru Nicuşor Constantinescu. Apelul, amânat pentru luna viitoare

ro

26 May, 2020 00:00 1822 Marime text
  • Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare cu executare.
Curtea de apel Galați a stabilit un nou termen de judecată în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, proces în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, cu executare.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 15 iunie.
 
De menționat că procesul fusese suspendat în temeiul art. 43 al. 2 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, din cauza coronavirusului.
  
Revenind la dosar, așa cum arătam și mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare. Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, care a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Carmen Florentina Oproiu (Vasile), a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Pe data de 16 iunie 2019, Curtea de Apel Constanţa a dispus scoaterea de pe rol a dosarului şi trimiterea la Curtea de Apel Galaţi, ca efect al strămutării cauzei.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
Citește și
 
Apropiat al lui Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu Pronunțarea din dosarul omul de afaceri Sorin Strutinsky, amânată

Istoric, retrospectivă și prezent Ziua orașului Constanța, la majorat, pe timp de pandemie. Cum s-a sărbătorit în trecut. Cine a fost inițiator (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii