Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă. Este vizat dosarul în care Nicuşor Constantinescu a luat în primă instanţă opt ani de închisoare

ro

02 Mar, 2019 00:00 2394 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ să rămână pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Decizia este definitivă. Potrivit datelor oficiale, Curtea Supremă a respins, ca nefondată, cererea formulată de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, privind strămutarea judecării cauzei mai sus precizate.
 
În prezentul dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare, cu executare. Cauza se află în prezent la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare, iar Carmen Florentina Oproiu (Vasile) a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare. Marcel Brâncoveanu Părău a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Fundaţia „Fantasio“ a fost condamnată la pedeapsa de 7.000 de lei amendă penală. Asta în timp ce Fundaţia „Thalia“ a fost condamnată la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală.
 
Citeşte şi:
 
Motivare în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“
Judecătorii explică de ce a luat Nicuşor Constantinescu opt ani de închisoare, în primă instanţă


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii