Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere rejudecarea dosarului fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Ce a stabilit Curtea Supremă

ro

06 Dec, 2021 00:00 1321 Marime text

 
  • Oricare va fi decizia Înaltei Curți, aceasta va fi definitivă.
        
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României analizează cererea de rejudecare a dosarului fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“, cauză penală în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la opt ani de închisoare, pentru abuz în serviciu (două infracțiuni, din care una în formă continuată) și conflict de interese (două infracțiuni).
 
Solicitarea privind rejudecarea dosarului se află pe rolul Curții Supreme, noul termen fiind stabilit pentru 13 ianuarie 2022. Oricare va fi decizia Înaltei Curți, aceasta va fi definitivă.
 
Tot în acest dosar, Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
 
Carmen Florentina Oproiu, fost director al Direcției Coordonare Instituții Subordonate din cadrul Consiliului Județean Constanța, a luat tot trei ani închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
 
În continuare, atât Marcel Brâncoveanu Părău, cât și fundațiile Fantasio și Thalia, au fost achitați pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există sau faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Opt ani pentru fostul șef al CJC!
Oficial. Sentință finală în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Achitări și condamnări

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii