Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controversatul program 24 cu 48 al pompierilor continuă şi în acest an

ro

11 Feb, 2016 00:00 1557 Marime text


Controversatul program 24 cu 48 al pompierilor români continuă şi în acest an. Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au aprobat acest program şi pentru perioada februarie 2016 - februarie 2017.
 
Prin urmare, în acest interval de un an, programul pompierilor militari se va desfăşura în regimul de 24 de ore lucrate cu acordarea a 48 de ore libere. Acest lucru înseamnă 91 de ture de serviciu, pentru personalul cu mai mult de zece ani vechime în serviciu, şi 93 de ture de serviciu, pentru personalul cu mai puţin de zece ani vechime în serviciu, scrie agendapompierului.ro.
 
Orele lucrate în regim de sâmbătă-duminică care nu se vor putea compensa cu timp liber vor fi plătite cu 175%, conform Ordinului ministrului Afacerilor Interne nr. 4/2015 şi Ordinului ministrului Afacerilor Interne nr. 157/2015, fără a se depăşi 360 de ore anual.
 
Acest program a fost lansat în luna februarie a anului trecut, iar punctul forte al trecerii la acest program de lucru îl reprezintă organizarea serviciului, care va permite o mai bună încadrare a echipajelor de intervenţie şi acoperirea categoriilor de servicii, potrivit agendapompierului.ro. Prin urmare, nu va mai fi necesară, sau cel puţin nu atât de frecvent, îndeplinirea prin cumul a atribuţiilor unor categorii de servicii.
 
Totodată, mai scrie agendapompierului.ro, pregătirea fizică, profesională şi experienţa de lucru dobândită vor înregistra efecte benefice, având în vedere că frecvenţa venirii la serviciu a personalului operativ va fi una crescută.
 
Conform simulărilor salariale, creşterea salarială variază de la caz la caz, între aproximativ 230 de lei şi 500 de lei, în funcţie de diversele elemente fluctuante ale soldei fiecărui cadru (ore lucrate, vechime, gradaţii etc). Prin urmare, undeva între 10% şi 20%.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii