Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-a băgat în arest pe Raim

ro

27 Feb, 2014 00:00 3402 Marime text
Raim a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa nu s-a lăsat până când Iuzeir Raim, din Mangalia, nu a fost arestat. Bărbatul a fost încătuşat de magistraţii completului de judecată C.4 J.D.L., prezidat de judecătorul Andreea Ianca din cadrul Curţii de Apel Constanţa.

Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa de judecată a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa privind arestarea preventivă a lui Iuzeir Raim. Mandatul este valabil pe o durată de 30 de zile, de la data de 26 februarie, până la data de 27 martie inclusiv. Decizia Curţii de Apel este definitivă. Iuzeir Raim este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru înşelăciune şi şantaj. Alături de acesta mai este cercetat (în stare de libertate) şi Iusein Sinan Suliman, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la şantaj. Potrivit DNA, în luna martie a anului 2012, în urma vânzării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, „Iuzeir Raim a promis că va achita unei persoane vătămate suma de 33.000 de euro reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes”. „Această sumă de bani reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată.

Inculpatul însă nu a achitat acesteia din urmă decât suma de 13.000 de euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan şi de o altă persoană, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanei vătămate. Scopul acestora era de a determina persoana vătămată să renunţe la încercarea de a recupera de la inculpatul Iuzeir Raim, pe căi legale, restanţa de 20.000 de euro”. La data de 20 februarie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor pentru 24 de ore, însă Tribunalul Constanţa a decis punerea lor în libertate. Nemulţumiţi, procurorii DNA au atacat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Constanţă, instanţă care, ieri, l-a arestat pe Raim pentru 30 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii