Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Lista arestaților în urma perchezițiilor din Mangalia. Cine a fost pus în libertate

ro

19 Jun, 2021 00:03 10152 Marime text


Tribunalul Constanța a judecat vineri noaptea cererea procurorilor DIICOT Constanța de arestare preventivă a 16 persoane cercetate în dosarul celor peste 40 de percheziții desfășurate zilele trecute în Mangalia.
 
Vineri seara, aproape de ora 23.00, un judecător de drepturi și libertăți de decis arestarea preventivă a șase persoane, respectiv Alexa Radu-Nicolae, Dumitru Vasile, Gobeajă Mihai-Laurențiu, Zis „Geolgău”, Gomeaju Ridvan, Iuzeir Raim și Mehedințeanu Andreea).
 
Restul (zece) (Alexa(fostă Dinu) Didina-Liliana-, Iuzeir Șerif, Martac Florin, zis „Mala”, , Mateeș Alexandru, zis „Alecu”, Moraru Florin, , Mustafa Denisa, Mustafa Osgian, Mustafa Tamer, Tarachiu Rizan zis Pîti, şi Vlădescu Giani-Ilie) au fost plasate sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 18 iunie 2021 până pe date de 16 august 2021, inclusiv.
 
Iată decizia oficială a Tribunalului Constanța
 

Admite în parte propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DIICOT ST. Constanta. Dispune arestarea preventivă a următorilor inculpaţi:

1 Alexa Radu-Nicolae,

2.Dumitru Vasile,

3.Gobeajă Mihai-Laurențiu, Zis „Geolgău”,



4.Gomeaju Ridvan,

5.Iuzeir Raim,

6.Mehedințeanu Andreea.

Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Alexa Radu-Nicolae, Dumitru Vasile, Gobeajă Mihai-LaurențIu, Zis „Geolgău”, Gomeaju Ridvan, Iuzeir Raim și Mehedințeanu Andreea.
 
Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţii
Alexa(fostă Dinu) Didina-Liliana-, Iuzeir Șerif, , Martac Florin, zis „Mala”, , Mateeș Alexandru, zis „Alecu”, Moraru Florin, , Mustafa Denisa, Mustafa Osgian, , Mustafa Tamer, , Tarachiu Rizan zis Pîti, şi Vlădescu Giani-Ilie.
 
Respinge cererile subsidiare de luare a altor măsuri preventive.
 
Ia faţă de inculpaţii Alexa(fostă Dinu) Didina-Liliana- , Iuzeir Șerif, , Martac Florin, zis „Mala”, , Mateeș Alexandru, zis „Alecu”, , Moraru Florin, , Mustafa Denisa, , Mustafa Osgian, , Mustafa Tamer, , Tarachiu Rizan Zis Pîti, și Vlădescu Giani-Ilie, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 18.06.2021 până pe date de 16.08.2021, inclusiv.
 
Desemnează organ de supraveghere a inculpaţilor Alexa(fostă Dinu) Didina-Liliana, Iuzeir Șerif, Martac Florin Mateeș Alexandru, Moraru Florin, Mustafa Denisa, Mustafa Osgian, Mustafa Tamer, Tarachiu Rizan Zis Pîti, și Vlădescu Giani-Ilie Politia oraş Mangalia.
 
Dispune ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii de sub măsura controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: - sa se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.2 C.p.p..
 
Impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar: - să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; - să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. - să nu comunice direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi-cu excepţia situaţiei în care sunt rude apropiate ori locuiesc împreună cu acestea, cu persoanele suspecte în întreaga cauza aflată în curs de urmărire penală şi cu persoanele care au calitatea de martori. În baza art. 215 alin.3,7 C.p.p.: Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare, cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, ori în cazul în care există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care se dispune punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu ori cu măsura arestării preventive.
 
Atrage atenţia organului de poliţie desemnat cu supravegherea inculpaţilor asupra dispoziţiilor art.215 alin.6 C.p.p. Prezenta încheiere se comunică instituţiilor prevăzute de art.215 alin.5 C.p.p.. În baza art.227 alin.1 C.p.p.: Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Alexa (fostă Dinu) Didina-Liliana, Iuzeir Șerif, Martac Florin Mateeș Alexandru, Moraru Florin, Mustafa Denisa, Mustafa Osgian, Mustafa Tamer, Tarachiu Rizan Zis Pîti, și Vlădescu Giani-Ilie, faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar de sub puterea ordonanţelor de reţinere nr.352/D/P/2021 din data de 17.06.2021 emise pentru fiecare inculpaţi, dacă nu sunt reţinuţi ori arestaţi în altă cauză.
 
Executorie de îndată, în ceea de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă“.

 
Amintim că la data de 17 iunie 2021, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în județ, într-o cauză vizând destructurarea unui presupus grup infracțional organizat.
 
În cauză se fac cercetări pentru proxenetism, spălare a banilor și cămătărie.
 
Aceștia ar fi fost implicați în activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, dar și în oferirea de bani cu camătă.
 
Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii