Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Act sexual cu minor, loviri sau alte violenţe Istoria penală a constănţenilor bănuiţi de trafic internaţional de droguri

ro

13 Dec, 2011 01:00 1451 Marime text
Îdroguri_-_hasis.jpgn baza probatoriului administrat în cauză, Eliys O. şi Claudiu Iulian P. au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorul de caz şi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, iar ulterior judecătorul a dispus arestarea preventivă a suspecţilor pentru o perioadă de 20 de zile

Doi bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, acuzaţi fiind că ar face parte dintr-o grupare infracţională de trafic de droguri cu activitate internaţională. Unul dintre cei doi a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană, fără a poseda permis de conducere, dar şi pentru refuzul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii IPJ Constanţa au informat că „poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unei grupări infracţionale de trafic de droguri de risc, ce acţiona pe raza judeţului Constanţa, pe relaţia România - Spania, formată din O. E. de 31 ani, P.I., de 25 ani şi L.C., de 31 ani, din judeţul Constanţa". Cei trei au fost prinşi în flagrant, la data de 10 decembrie 2011, în municipiul Medgidia, în timp ce încercau să vândă 200 grame haşiş în schimbul sumei de 10.000 de lei. Drogurile proveneau din Spania şi au fost introduse în ţară de către O. E., disimulate în bagajele personale. Faţă de aceştia, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, iar în baza probatoriului administrat în cauză, Eliys O. şi Claudiu Iulian P. au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorul de caz şi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, iar ulterior judecătorul a dispus arestarea preventivă a suspecţilor pentru o perioadă de 20 de zile.

5.000 de lei, despăgubiri morale pentru „socri"

droguri_-_gratii_sursa_foto_hotnews.md_.jpgNu este de omis faptul că cei doi nu se află pentru prima dată în colimatorul oamenilor legii. În 2008, Elys O. a fost condamnat cu suspendare, de magistraţii Judecătoriei Medgidia, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană, fără a poseda permis de conducere, dar şi pentru refuzul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La jumătatea lunii mai 2008, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe Elys O. la o pedeapsă de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. În acelaşi dosar, instanţa l-a „cadorisit" pe individ cu alte şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană, fără a poseda permis de conducere, după care a urmat un „bonus" de zece luni de închisoare pentru refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În final, magistraţii au contopit pedepsele de mai sus şi au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv un an închisoare cu suspendare, termenul de încercare fiind de trei ani. Elys O. a mai fost obligat de instanţă să achite părinţilor minorei cu care ar fi întreţinut raporturi sexuale suma de 5.000 de lei, cu titlul de despăgubiri morale. La rândul său, Claudiu Iulian P. apare într-un alt dosar înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Medgidia. În această cauză, care are ca obiect „lovire sau alte violenţe", individul mai sus precizat este inculpat. Următoarea înfăţişare a fost fixată pentru data de 14 decembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii