Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Viitorul la prezent. Pe gazon, copiii lui Hagi sunt bărbaţi

ro

21 Mar, 2017 00:00 2251 Marime text
„Viitorul Constanţa / luptă pentru glorie / Viitorul Constanţa / vrem să scrii istorie / Viitorul Constanţa / luptă şi-ntr-o bună zi / Viitorul Constanţa / campioană tu vei fi!“ Versurile refrenului imnului liderului Ligii 1, FC Viitorul, capătă pe zi ce trece tot mai multă greutate. Glorie. Istorie. Campioană. Trei cuvinte cu care echipa lui Gică Hagi este pe cale să se identifice în acest sezon.
 
După 11 meciuri oficiale pierdute la rând în faţa Stelei, FC Viitorul a reuşit, în sfârşit, să învingă actuala vicecampioană. Iar succesul cu 3-1 de la Ovidiu a venit în cel mai nimerit moment, turneul play-off al Ligii 1, unde victoriile au o importanţă dublă în lupta pentru titlu. Faptul că Steaua a jucat în inferioritate numerică din minutul 17, iar la două dintre golurile Viitorului portarul Niţă a greşit grav nu ştirbeşte cu nimic din strălucirea succesului gazdelor. Până la urmă, totul face parte din fotbal, la fel cum fotbal este şi faptul că, la 0-0, Viitorului i-a fost refuzat un penalty clar.
 
Echipa lui Hagi a încheiat anul 2016 în postura de lider al Ligii 1 şi pe acelaşi loc s-a clasat la finele sezonului regulat, intrând prima în turneul play-off. În ciuda schimbărilor însemnate de efectiv din vară, Viitorul a ajuns în poziţia de a se lupta cu şanse bune la titlul de campioană. E diferenţă între evoluţiile şi rezultatele din turneul play-off al sezonului trecut (primul la care au participat puştii lui Hagi) şi realizările de până acum din acest sezon. Viitorul e pe cale să devină prezent, o nouă Unirea Urziceni, un nou Oţelul Galaţi, echipe care au ieşit campioane deşi nu erau creditate cu prima şansă. Copiii lui Hagi sunt bărbaţi pe gazon. Capătă experienţă zi de zi, cresc.
 
Doi juniori, Florinel Coman şi Casap, au marcat contra Stelei, iar Viitorul a învins vicecampioana cu opt jucători din propria Academie. Închizătorul Dragoş Nedelcu a fost lăudat de toată lumea, iar apărarea Benzar - Ţâru - Boli - Ganea a primit şi ea notă maximă. Florinel Coman, noua perlă a lui Hagi, este într-un progres semnificativ şi ilustrează perfect strategia câştigătoare a „Regelui“, care a mizat tot mai mult în ultimul timp pe tineri din curtea proprie. Alături de copiii săi, devine tot mai bun şi mai experimentat, ca antrenor, şi Hagi, inspirat în decizii şi schimbări în timpul meciului, dar şi capabil să-i aducă un avantaj echipei sale prin tactici psihologice. Exemplul Niţă e cel mai elocvent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii