Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Copilăria primeşte o lovitură cumplită

ro

10 May, 2017 00:00 2370 Marime text
Internetul a revoluţionat lumea. O simplă conexiune la internet facilitează accesul la milioane de informaţii. Fără îndoială, trăim în era informaţiei, în era multimedia şi, mai nou, în era informaţiilor false. Oamenii sunt îndemnaţi să creeze în mediul virtual poveşti cu care să-şi păcălească prietenii, poveşti pe care apoi să le promoveze pe reţelele de socializare.
 
Despre oricine se poate spune... orice. Situaţia este destul de îngrijorătoare, în contextul în care copiii profită de libertatea şi „infinitul“ internetului. Pe gpec.ro citeam că, în medie, la opt ani, copiii primesc tabletă, la nouă, laptop, la zece, telefon mobil, iar la 11, alte device-uri, cum ar fi un ceas inteligent sau chiar o dronă. Ceasuri inteligente? Drone? Copii?
 
Din ce în ce mai des, primesc cereri de prietenie de la minori ce ocolesc vârsta reală pentru a-şi face conturi pe Facebook. Aud discuţii despre live-uri făcute pe Facebook de copii, la 12 noaptea, închişi în cameră cu prieteni, în văzul celorlalţi „prieteni“. Copilăria primeşte o lovitură cumplită, iar copiii trebuie învăţaţi să fie... copii. Şi aici, un rol extraordinar de important îl au părinţii, mai ales că la şcoală nu prea se „predau“ dragostea de aproape şi respectul.
 
Facebook ia măsuri din ce în ce mai severe împotriva ştirilor false, astfel că mii de conturi care publică astfel de informaţii au început să dispară de pe platformă. Dar ce facem cu copiii ce au acces la mediul virtual? Ei ar trebui să reprezinte principalul interes. Şi nu Facebook trebuie să ia măsuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii