Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

ro

25 Mar, 2024 17:00 1257 Marime text
 
 
  • Principala suspectă - Loredana Atănăsoaie - cercetată în stare de arest preventiv - a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Marți, 26 martie 2024, începând cu ora 10.00, la Tribunalul Constanța este programat primul termen - în ședință deschisă publicului interesat - în dosarul crimei din Mangalia, din august 2023, când o tânără ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan. Apoi, spun anchetatorii, trupul fetei a fost abandonat într-un parc, sub o bancă.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, principala suspectă - Loredana Atănăsoaie - cercetată în stare de arest preventiv - a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Amintim că potrivit avocatului Adrian Cuculis, mama fetei omorâte solicită schimbarea încadrării juridice în omor calificat prin cruzimi și interes material.
 
Victima ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan, trupul fetei fiind apoi abandonat într-un parc, după cum spun anchetatorii.
 

Conform procurorilor, „din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date: în noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din stațiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne și externe, consecința plăgii înțepate-tăiate de la nivel cervical, cu interesarea pachetului vascular de la acest nivel, apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia. Totodată, în dimineața zilei de 06.08.2023, inculpata a sustras un card bancar al victimei ucise, iar, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a accesat fără drept de trei ori sistemul informatic de la ATM-ul unei bănci comerciale de pe strada Constanței din municipiul Mangalia, prin folosirea card-ului bancar sustras şi astfel a retras fraudulos, în mod succesiv, suma totală de 2.000 de lei, în două tranșe, a câte 1.000 lei fiecare (o interogare sold și două retrageri efective de bani), bani pe care și i-a însușit fără drept. Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanța. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Crimă Mangalia
Cine deține și administrează hotelurile unde au lucrat cele două tinere din Vaslui?

 
Crimă la Mangalia! Principala suspectă, adusă la Medicina Legală din Constanța (FOTO+VIDEO)

 
Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii