Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă într-un hotel din Mangalia! Începe procesul!

ro

03 Feb, 2024 16:43 1418 Marime text
  • Loredana Atănăsoaie este acuzată că și-ar fi ucis prietena din copilărie, pe Alina, într-un hotel din Mangalia.
  • Victima ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan, trupul fetei fiind apoi abandonat într-un parc.
  • Vineri, 2 februarie 2024, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpată, măsură menținută de tribunal.
  • Totodată, instanța a respins ca neîntemeiată cererea inculpatei, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
  • Decizia tribunalului poate fi contestată la instanța superioară.
 
 
Dosarul privind crima dintr-un hotel din Mangalia (din august 2023) a fost validat de Tribunalul Constanța!
 
Recent, instanța a constatat competenţa materială, după calitatea persoanei şi teritorială a Tribunalului Constanţa în soluţionarea prezentei cauze penale, a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în prezenta cauză penală.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a dispus începerea judecăţii.
 
Hotărârea nu este una definitivă!
 
În cauză, principala suspectă - Loredana Atănăsoaie - cercetată în stare de arest preventiv - a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.
 
Loredana Atănăsoaie este acuzată că și-ar fi ucis prietena din copilărie, pe Alina, într-un hotel din Mangalia.
 
Victima ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan, trupul fetei fiind apoi abandonat într-un parc.
 
Vineri, 2 februarie 2024, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpată, măsură menținută de tribunal.
 
Totodată, instanța a respins ca neîntemeiată cererea inculpatei, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
 
Decizia tribunalului poate fi contestată la instanța superioară.
 
https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000233776&id_inst=118  
 
 
Conform procurorilor, „din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date: în noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din stațiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne și externe, consecința plăgii înțepate-tăiate de la nivel cervical, cu interesarea pachetului vascular de la acest nivel, apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia. Totodată, în dimineața zilei de 06.08.2023, inculpata a sustras un card bancar al victimei ucise, iar, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a accesat fără drept de trei ori sistemul informatic de la ATM-ul unei bănci comerciale de pe strada Constanței din municipiul Mangalia, prin folosirea card-ului bancar sustras şi astfel a retras fraudulos, în mod succesiv, suma totală de 2.000 de lei, în două tranșe, a câte 1.000 lei fiecare (o interogare sold și două retrageri efective de bani), bani pe care și i-a însușit fără drept.
 
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“.
http://ptconstanta.mpublic.ro/presa/2023/Comunicat_09nov2023.htm
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Proces atipic de ucidere din culpă
Tragedie la Tulcea, soluționată definitiv la Constanța! Judecătorii spun că victima a „contribuit“ la propriul deces

 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii