Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF Un nou formular pentru instituţiile publice/autorităţile publice care au personal plătit din fonduri publice – M500

ro

13 Dec, 2016 17:17 4997 Marime text
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informează contribuabilii – instituţii publice/ autorităţi publice care au personal plătit din fonduri publice că în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 991 din 8 decembrie 2016, a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 2263/ 2016 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public, dat in baza prevederilor art. III alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 877/ 2016.

Potrivit acestui ordin, instituţii publice/autorităţi publice care au personal plătit din fonduri publice, personal care exercită o funcţie în baza unui contract individual de muncă şi/sau de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis în condiţiile legii, au obligaţia, incepând cu luna noiembrie 2016, de a transmite datele cu privire la toate categoriile de personal plătit din fonduri publice, prin intermediul formularului M500.

Transmiterea datelor se realizează LUNAR, până la data de 25 (inclusiv) a lunii următoare pentru luna anterioară.

Prin excepţie, pentru luna noiembrie 2016, termenul pentru transmitere a formularului M500 este de 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Ordinului ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice nr. 2263/2016 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public, respectiv 19 decembrie 2016.

Instituţiilor/Autorităţilor publice le revine obligaţia de a depune formularul M500 prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin utilizarea serviciului de depunere a declaraţiilor online, existent pe portalul e-guvernare.ro, la secţiunea "Acces rapid", subsecţiunea "Depunere declaraţii".

Formularul M500, în format electronic, precum şi "Ghidul de completare a formularului M500", pot fi descărcate de pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (https://www.anaf.ro/), la secţiunea Servicii online>Declaraţii electronice>Descărcare declaraţii sau la adresa https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_ electronice/descarcare_declaratii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii