Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Milogule!“ Mazăre refuză, momentan, să-i plătească revoluţionarului Stere Beca daune morale

ro

09 Mar, 2015 00:00 3388 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a atacat decizia Judecătoriei Constanţa, din data de 22 decembrie 2014, prin intermediul căreia a fost obligat să-i achite revoluţionarului Stere Beca 5.000 de lei, reprezentând daune morale, şi 100 de lei, cheltuieli de judecată. Prin aceeaşi decizie, edilul-şef a fost obligat să-şi ceară scuze, prin mass-media, faţă de revoluţionar. Contestaţia lui Mazăre a fost înregistrată, conform portalului instanţelor de judecată, zilele trecute. Amintim că, la jumătatea lunii august 2013, revoluţionarul ar fi fost făcut „milog“ de Radu Mazăre, când Victor Ponta participa la inaugurarea unor locuinţe sociale în Constanţa.
 
Mai precis, Stere Beca, alături de alţi revoluţionari, i-ar fi cerut premierului mai multe drepturi pentru această categorie, context în care Beca i-ar fi replicat primarului că pentru ei nu este nimic. În replică, edilul-şef a spus: „Cum adică nu-i nimic? Am trei mii de oameni care n-au unde să doarmă. (...) Am fost şi eu la Revoluţie (...). Am fost cu puşca la Casa Albă, bă!“, a mai spus Mazăre, după care i-a spus celui cu care avuse schimbul de replici: „Milogule!“. La scurt timp după decizia Judecătoriei Constanţa, Mazăre a declarat: „Dacă rămâne definitivă după apel, plătim, ce să facem.“ „Dar mi-a zis avocata că îi va da în judecată pentru orice cuvânt. La câtă bălăcăreală am suportat eu pentru declaraţii...“, a menţionat primarul. 
 
Revoluţionarul l-a chemat la judecată pe Radu Mazăre pe data de 12 martie 2014, dosarul fiind înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, cu numărul unic 7735/212/2014. După mai multe termene de judecată, pe data de 22 decembrie 2014, Judecătoria Constanţa a admis în parte cererea, astfel cum a fost precizată, şi l-a obligat pe primar la plata către reclamant a sumei de 5.000 de lei, reprezentând daune morale, şi a sumei de 100 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. „Obligă pe pârât să-şi ceară scuze, prin mass-media, faţă de reclamant. Obligă pe reclamant la plata către pârât a sumei de 285 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Constanţa, sub sancţiunea nulităţii“, conform minutei judecătoreşti. Aşa cum arătam şi mai sus, zilele trecute, Radu Ştefan Mazăre a atacat decizia Judecătoriei Constanţa. Nemulţumirea edilului-şef va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.

Citeşte şi

„Gestul a fost execrabil. Vreau să-mi daţi votul înapoi!”
Ce spun „milogii” lui Mazăre

Revoluţionarul Stere Beca a câştigat procesul cu Radu Mazăre 

Mazăre despre cazul Stere Beca
„Dacă rămâne definitiv după apel, plătim, ce să facem” 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liana 09 Mar, 2015 09:08 Momentan, il anuntam pe stimabilul primar ales, ca ne-am saturat de problemele d-lui, ca ar fi cazul sa-si ia liber si sa-si vada de viata....Nu este problema noastra ca d-lui nu suporta legea, noi o suportam si speram....