Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gestul a fost execrabil. Vreau să-mi daţi votul înapoi!” Ce spun „milogii” lui Mazăre

ro

02 Sep, 2013 00:00 5123 Marime text
„Să foloseşti un asemenea un cuvânt este incalificabil”, susţine Stere Beca, revoluţionarul căruia Radu Mazăre i s-a adresat, sâmbătă, cu apelativul „milogule”. Amintim că, în contextul inaugurării unor locuinţe din cartierul Henri Coandă, primarul municipiului Constanţa a avut o reacţie dură la adresa unor revoluţionari prezenţi la eveniment pentru a discuta cu premierul Victor Ponta.
 
Aproximativ zece revoluţionari au participat, sâmbătă, la inaugurarea unor locuinţe modulare în cartierul Henri Coandă. Revoluţionarii au fost prezenţi la acţiune pentru a vorbi cu premierul Victor Ponta pe marginea nemulţumirilor pe care le au vizavi de indemnizaţiile reparatorii pentru revoluţionari. „După ce au câştigat alegerile, au decis că indemnizaţiile reparatorii pentru revoluţionari nu se mai acordă în 2013, iar acum nu mai vor să fie acordate nici în 2014”, a explicat Stere Beca. „Acesta a fost motivul pentru care noi am fost acolo. Intenţia noastră a fost să stăm de vorbă cu primul ministru, era o ocazie bună, altfel ar fi fost mai greu să reuşim”. Pentru „îndrăzneala” de a fi încercat să comunice cu premierul, revoluţionarul a fost „apostrofat” de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu apelativul „milogule”. Nu a fost singurul apelativ cu care liderul PSD Constanţa i-a „cadorisit” pe revoluţionari, căci i-a numit şi „pomanagii”.
 
„De la Mazăre nu mă aşteptam la mai mult”
 
Revoluţionarul etichetat de Radu Mazăre drept „milog” este de profesie jurist şi economist. Stere Beca spune că are o situaţie financiară bună şi că nu s-a dus în Henri Coandă pentru a se milogi. „Nu m-am dus să mă milogesc. Dacă mi-ar da un mic, i l-aş lipi pe frunte. Gestul a fost execrabil. Să foloseşti un asemenea cuvânt este incalificabil. Dar de la Mazăre nu ma aşteptam la mai mult”, a declarat revoluţionarul constănţean.
Din punctul său de vedere, guvernanţii nu s-au ţinut de cuvânt, motiv pentru care se simte trădat. „Vreau să-mi daţi votul înapoi. M-aţi păcălit”, asta le-ar striga, susţine Stere Beca, actualilor guvernanţi.
 
Ce îi cer revoluţionarii premierului Ponta
 
La eveniment a participat şi Gheorghe Nae, preşedintele Fundaţiei Revoluţionarilor Tomis 22 Constanţa şi, de asemenea, al Blocului Naţional al Revoluţionarilor - Organizaţia Judeţeană Constanţa. Nae declară că revoluţionarii au fost prezenţi în Henri Coandă pentru a discuta cu Victor Ponta şi pentru a-i înmâna premierului un document referitor la nemulţumirile lor. „Prin prezenta, revoluţionarii din oraşul martir Constanţa îşi exprimă punctul de vedere referitor la proiectul OUG privind reglementările măsurilor bugetare pentru anul 2014 art. VI prin care se menţine sistarea completă de la plată a unei singure categorii de revoluţionari (art. 4 din Legea 341/2004), care nu are nicio motivare clară din punct de vedere al consolidării fiscale şi cheltuirii bugetare mai eficiente şi menţinerea măsurilor de austeritate bugetară pentru anul 2014”, se arată în documentul cu pricina.

Revoluţionarii numiţi „pomanagii” de Mazăre îl solicită premierului Ponta, printre altele, să aibă în vedere: „numărul de persoane beneficiare, decedate începând cu anul 2004 până în prezent - rodul menţinerii măsurilor fiscale luate în perioada guvernării actuale (impactul social)”, „pe baza acestei indemnizaţii s-au contractat credite acordate de bănci, care la ora actuală nu se mai pot achita, beneficiarii fiind executaţi silit, pierzând locuinţe sau bunurile achiziţionate pe baza acestei indemnizaţii (impactul financiar)”, starea economico-financiară (impactul social) în care se află la ora actuală această categorie (n. r. de revoluţionari)”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • om de rand 14 Sep, 2013 11:15 .. hi, hi, hi! ... dar ce credeati ca doar mazarica poati fi "o sula in coste" ? Acum si el arunca acel "mologule" car epeste ani se va transforma in "asupritor" (asa cum bine zicea Cioran : orice martir daca scapa cu viata va deveni aspuritor). HI, HI, HI!
  • stefan 02 Sep, 2013 12:05 acesti MILOGI, POMANAGII, se nu uite radu stefan mazare, ca l-au votat! acesti pomanagii sunt nimerni altii decat cei care il aleg pt pachetele date de primaria cta , din banii noastrti
  • costin 02 Sep, 2013 10:38 Da nu inteleg de ce trebuie sa le dea ceva la "revolutionri"? daca ati fost acolo la revolutie pentru asta v-ati dus? pentru drepturi? sunt multi care au fost acolo printre care si subsemnatul dar nu am cerut si nu voi cere nimic pentru ca am fost acolo pentru un crez pentru a fii LIBER.asa ca va rog pe toti cei care ati fost la revolutie fiti demni nu POMANAGII.
  • beca membru psl-secretar primaria murfatlar-nae militian securist 02 Sep, 2013 10:04 beca nu l a votat pe mazare iar cel care a oprit primul banii ptr revolutionari a fost boc-fraierii de revolutionari care au votat psd si pnl asa merita-nae e militian care tine cu oricine e la putere e mebbru psd. masa de manevra la alegeri-ptr psd,pdl,pnl ,pp dd-cel cu ochelari era de la pp dd