Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goldony Company Una dintre firmele apropiate familiei Babinciuc, judecată pentru „infracţiuni de evaziune fiscală“

ro

21 Jul, 2014 00:00 9902 Marime text
Contactat telefonic, Andi-Sergiu Babinciuc, fiul lui Cameliu Babinciuc, ne-a declarat că familia sa nu are nicio legătură cu dosarul penal
 
Una dintre firmele apropiate cunoscutei familii Babinciuc, din Constanţa, a intrat în colimatorul judecătorilor. Recent, procurorii au dispus trimiterea în judecată, pentru „infracţiuni de evaziune fiscală“, a societăţii comerciale SC Goldony Company SA, unitate comercială fondată de Camelia Lenuţa Trofim, care este şi acţionar, sora lui Cameliu Babinciuc, acesta din urmă fiind unul dintre apropiaţii lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Aşa cum o să detaliem mai jos, până în luna aprilie 2011, din componenţa SC Goldony Company SA a făcut parte Elena Babinciuc, mama lui Cameliu şi bunica lui Andi-Sergiu Babinciuc, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Municipale a Tineretului Social-Democat (TSD) Constanţa. De altfel, Goldony Company SA este condusă de Grup Media Sud Holding SRL, de Grup Media Sud Company SRL, de Avantaj Market Neptun SA şi administrată de Virgiliu Conoro. Potrivit unor surse, dosarul are ca bază infracţiunea de nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. Pedeapsa pentru cei găsiţi vinovaţi este, conform legii, închisoare de la un an la trei ani sau amendă.
 
Concret, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 21423/212/2014, având ca obiect „infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005) art. 6 L 241/2005 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cp şi art 5 Cp“. Conform portalului instanţelor de judecată, părţile acestui dosar sunt Vasilică Anghel, inculpat, SC Goldony Company SA, inculpat, şi SC Goldony Company SA, prin reprezentant legal Virgiliu Conoro, inculpat. Până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată şi nici judecătorul care a fost învestit cu soluţionarea cauzei. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Goldony Company SA are sediul social pe strada Verde din municipiul Constanţa. Acţionari persoane juridice sunt Grup Media Sud Holding SRL, cu sediul tot pe strada Verde, care are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 90% / 90%, Grup Media Sud Company SRL, cu sediul tot pe strada Verde, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 8% / 8%, Avantaj Market Neptun SA, cu sediul în municipiul Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (cotă de participare la beneficii şi pierderi 1% / 1%).

Politica...

Tot conform Registrului Comerţului, fondatorul firmei SC Goldony Company SA este Camelia Lenuţa Trofim, sora lui Cameliu Babinciuc, născută la data de 19.11.1969, în judeţul iaşi, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1% / 1%. Administratorul Goldony Company SA este Virgiliu Conoro, născut la data de 12.03.1963, în Iaşi. Mandatul administratorului este valabil până la data de 10 august 2015. Activitatea principală a firmei este, potrivit Registrului Comerţului, „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. După cum arătam şi în ediţia din data de 21 mai 2011, în SC Goldony Company SA a fost Elena Babinciuc, mama lui Cameliu Babinciuc, unul dintre apropiaţii lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi bunica lui Andi-Sergiu Babinciuc, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Municipale a TSD Constanţa. Elena Babinciuc a mai figurat şi în SC Elpida Oriental SA.

Grup Media Sud Holding SRL

Grup Media Sud Holding SRL a fost condusă, în trecut, de Cameliu Babinciuc şi de controversatul afacerist Corneliu Iacubov, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul Rafo Oneşti. Asociaţi persoane juridice în Grup Media Sud Holding sunt Elpida Oriental SA, cu sediul pe strada Verde, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40% / 40%, Goldony Company SA, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 30% / 30%, Avantaj Market Neptun SA, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15% / 15%, şi Frangar Partners SRL, cu sediul în localitatea Năvodari, pe strada Cabanei, într-un apartament, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15% / 15%. Administratorul Grup Media Sud Holding (obiect de activitate - „activităţi ale holdingurilor“) este Virgiliu Conoro.

Grup Media Sud Company SRL

Grup Media Sud Company SRL a fost înfiinţată, conform wikipedia.org, de Corneliu Iacubov, în 2004, obiectul de activitate fiind transportul cu microbuze. În prezent, Grup Media Sud Company deţine reţeaua de microbuze GMS, care acoperă o mare parte din municipiul Constanţa, însă efectuează transporturi şi pe ruta Constanţa - Năvodari. Potrivit Registrului Comerţului, Grup Media Sud Company are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Verde. În firmă, asociaţi persoane juridice sunt Delta Sentieri SA, cu sediul tot pe strada Verde, şi SC Elpida Oriental SA. Administratorul Grup Media Sud Company este Elena Babinciuc, mama lui Cameliu şi bunica lui Sergiu, născută la data de 18.10.1947, în comuna Popricani, Iaşi. Firma are ca obiect de activitate „transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători“.

Avantaj Market Neptun

Avantaj Market Neptun este administrată de Andi-Sergiu Babinciuc. Firma a devenit recent SA, ea fiind, până de curând, un SRL. Şi asta după ce, în Adunarea Generală a Acţionarilor Avantaj Market Neptun, care a avut loc pe 10 iunie, Andi-Sergiu Babinciuc şi Pesu Ecaterina, în calitate de asociaţi, au hotărât să schimbe forma juridică a societăţii.

Conoro, Trofim şi Andi-Sergiu Babinciuc

Reprezentantul SC Goldony Company SA, Virgiliu Conoro, apare ca asociat, conform Registrului Comerţului, în şase firme, însă doar două mai sunt în funcţiune, respectiv SC Benevi Design SRL şi SC Eco Luna SRL. Conoro administrează Benevi Design SRL, SC Eco Luna SRL, Grup Media Sud Holding SRL şi Grup Millenium Security One SRL.
 
Camelia Lenuţa Trofim apare ca asociat în cinci firme (două radiate, două în faliment şi una lichidată) şi ca administrator în C.M.C. Duty - Free SA, firma fiind radiată.
Andi-Sergiu Babinciuc apare ca asociat în Avantaj Market Neptun SA, în Romanian Village Development - Smart Solutions SA (firmă aflată în insolvenţă), în Royal Paradise Delta Club SA, dar şi în RVD Soluţii de Securitate SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii