Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegări de mandat cu un an înainte de pensionare Directorii PSD ai Alissei Andreescu

ro

05 Sep, 2011 00:00 8548 Marime text
cap_1.jpg Posturile de directori la preţuri de criză: 1500 de euro postul de director general, 1000 de euro - postul de director adjunct, iar pentru cei cu probleme financiare au fost acceptate inclusiv bijuterii din aur

Aliss Andreescu nu se lasă şi demonstrează încă o dată că este pe cai mari. Reconfirmată în funcţia de inspector şcolar general, Aliss Andreescu a semnat schimbarea din funcţie pentru mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa. Majoritatea schimbărilor vizează şcolile din municipiul Constanţa. Criteriile care au stat la baza numirilor sunt necunoscute publicului larg şi sunt la limita legii, majoritatea celor care au primit numiri aflându-se în pragul pensionării.

Aliss loveşte din nou!

Liceul „George Călinescu" deja este un caz, după ce Andreescu a luat decizia schimbării din funcţie a prof. Monica Niciporuc, cu profesoara de limba franceză Ileana Meheleanu, care se află cu un an înainte de pensionare. În semn de protest, directorul adjunct, prof. Alina Codreanu, şi-a anunţat la rândul său demisia de onoare.

Schimbată din funcţie a fost şi prof. Monica Astăluşi, director la Şcoala nr. 28 „Dan Barbilian", prof. Nicoleta Heroiu, director la Colegiul Naţional de Artă „Regina Maria" şi profesoara Ana Costencu, director la Colegiul Tehnic „Tomis", numite în funcţie în timpul mandatului fostului inspector şcolar Elena Buhaiev. În locul Nicoletei Heroiu de la Colegiul „Regina Maria" a fost numit cu delegare compozitorul Adrian Doxan, aflat şi el cu un an înainte de pensionare, în timp ce adjunctului instituţiei, Victor Rădulescu (membru PNL-USL), i s-a prelungit mandatul, deşi acesta urma să iasă la pensie începând cu luna septembrie 2011.

directori_psd_-_George_Calinescu.jpg

La Colegiul „Tomis", în funcţia de director adjunct a fost numit Cornel Dumitraşcu, membru PSD, iar la Şcoala nr 28 „Dan Barbilian", postul de director plin i-a revenit Alinei Dimitriev, care va face echipă cu o învăţătoare, ambele fiind membre sau simpatizante ale formaţiunilor care fac parte din cercul USL.

La Şcoala Nicolae Titulescu, fostul director adjunct Constantin Boroianu a devenit director plin. Boroianu a fost membru PSD, însă Legea Educaţiei şi pachetul de reforme al consilierului prezidenţial Mircea Miclea l-a obligat să demisioneze din organizaţie.

directori_psd_-_scoala_nicolae_tonita.jpg

La Grupul Şcolar „C. A. Rosetti", Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a decis să se facă rocadă între directorul general şi adjunct, astfel că Viorica Crişan a devenit adjunct, în timp ce Omer Guner a fost numită director plin. De precizat ar fi faptul că Viorica Crişan, cea care a condus Grupul Şcolar „C. A. Rosetti" până la 1 septembrie, a primit calificativele „management slab şi nesatisfăcător" anul trecut, când în şcoală s-a desfăşurat timp de o lună inspecţia RODIS. Cu toate acestea, Crişan este menţinută ca adjunct în această unitate de învăţământ. Poate vor explica domnii inspectori şcolari care sunt motivele!?

Şi Şcoala nr. 39 „Nicolae Tonitza" a avut parte de schimbarea managementului. Aici, potrivit surselor, actul de conducere se va realiza în tandem de către Gelu Dimaca - director general, membru PSD, secondat de Georgiana Coroană, despre care se spune că ar fi chiar prietena directorului plin. Dimaca a fost profesor de educaţie fizică şi sport atât la şcoli din judeţ, cât şi la câteva licee din Constanţa. Dimaca este parte într-un dosar penal datat 2009, în care primarul comunei constănţene Castelu este acuzat de lovire sau alte violenţe. Dimaca ar fi fost ameninţat şi agresat de Nicolae Anghel, care s-a arătat nemulţumit de modul în care acesta arbitrase un meci de fotbal în perioada în care era profesor de sport la Grupul Şcolar „Dragomir Hurmuzescu" din Medgidia.

Schimbări s-au făcut şi la grădiniţe

Şcoala a devenit o bucătărie a puterii de la primul şi până la ultimul nivel. Şi în unele unităţi de învăţământ din judeţ s-au făcut modificări la nivelul directorilor. Astfel, la şcoala din Rasova a fost numit director general cu un an înainte de pensie Gheorghe Stănculescu, la şcoala din Mircea Vodă a devenit director plin Viorica Ene, membru PSD, înlocuind-o pe liberala Cristina Oprea.

Dacă în cazul creşelor numirile în funcţiile de conducere se fac de către serviciul specializat al Primăriei Constanţa, în cazul grădiniţelor tot conducerea ISJ s-a ocupat de tăiatul capetelor. Liana Manzu a fost numită director la Grădinţa nr. 47 deşi mai are un an până la pensie, iar Liana Stanciu, singurul membru PDL a preluat managementul grădiniţei „Steluţele Mării". Şi noul director al grădiniţei din Medgidia este membru PSD.

Sorescu, fortaţă să demisioneze

La capitolul demisii, notăm demisia din funcţia de director a prof. Daniela Boskoff de la Liceul Teoretic „Traian", precum şi a Mariei Sorescu, care a renunţat la postul de inspector şcolar general adjunct. Despre Sorescu se spune că a fost determinată să renunţe la postul de la ISJ, fiind marginalizată de întreaga echipă de inspectori de specialitate a Alissei Andrescu. Sorescu intenţionează să se întoarcă la conducerea Liceului Teoretic „Traian", la fel ca şi prof. Gabriela Costea, fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Posturi contra bani

Surse din cadrul PDL Constanţa susţin că multe dintre posturile de directori au fost „câştigate" în schimbul unor foloase materiale sau, pentru cei care nu dispuneau de bani, contra unor bijuterii din aur. Aceleaşi surse precizează că, din păcate, mai mulţi membri de partid sunt implicaţi în afacerea „Bacalaureat 2011", subiect asupra căruia vom reveni. Numirea directorilor s-a făcut cu bileţelele pe masă, la vedere, aici s-a ajuns, a precizat unul dintre liderii partidului de pe plan local, care apreciază că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, este în temă cu corupţia din Inspectoratul Şcolar de la Constanţa şi va fi solicitat şi oficial să ia măsuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Profesor -membru PSD 05 Sep, 2011 18:02 Sunt membru PSD din 2002 . Am participat la toate activitatile legate de educatie ale PSD-ului. Nici un director mentionat in articol nu este membru PSD. Cineva inventeaza si are probleme cu capul.Directorii demisi nu au fost numiti de Buhaiev. S-au numit singuri pentru ca au fost cei mai buni manageri din judetul Constanta : Monica Niciporuc,Viorica Crisan,Heroiu Nicoleta ,Ana Costencu ,Daniela Boskoff. Pacat ! Toti acesti directori stiu mai mult management educational decat toti inspectorii la un loc . Dragi directori DEMISI ,pe guvernarea PSD ati fost apreciati si vi s-a recunoscut VALOAREA ,fara sa fiti membrii sau simpatizanti PSD ! Nu va pierdeti speranta ,ROATA SE INTOARCE !
  • Ssila 05 Sep, 2011 13:16 Ati uitat-o si pe MURAT de la Pontica, care trebuia sa iasa la pensie, dar o mai avem pe cap in scoala.Dar bomboana de pe tort o reprezinta RADULESCU. Si acum are reclamatii la politie.
  • spagi! 05 Sep, 2011 13:12 Aceasta "doamna" extraterestra si razbunatoare numita ALISSSSS (nume cu rezonante de serpoaica) gasca ei credincioasa din ISJ ne insulta pe noi, dascalii, daca isi inchipuie ca mai inghitim gogosile turnate de ei pe gat cu forta.ALISSSSSSSSSSS = DEMISIA!!! P.S. Oare cei de la minister sau sefii lui Alissss de la partid au cunostinta de ceea ce face aceasta madam?
  • pliculet 05 Sep, 2011 13:10 Poate sesizeaza cineva dna-ul si atunci vedem ce confirmata e aliss
  • ALISS 05 Sep, 2011 13:10 E foarte trist ca o asemnenea persoana ajunge in functie atat de sus, face presiune asupra colegilor, unii dintre ei fosti sefi de-ai ei,si se comporta ca si cum ISJ-ul este un SRL. Ministerul nu-i face si ei evaluarea? pe ce criterii? Nu se verifica modul ei de comunicare?
  • Mafia ISJ 05 Sep, 2011 13:03 Daca intrati in maruntaiele isj, veti gasi in prezent numai pesoane care pot fi controlate de marea sefa. Persoane care sa nu deranjeze afacerile conducerii. Educatia? Ce e asta ? Ce la isj se face educatie sau se fac afaceri ? Lipsa de verticalitate a inspectorilor, slugarnicia lor, faptul ca nu au niciun rost pe lume ii creaza conducerii (nu e numai Aliss) posibilitatea de a se desfasura in liniste. Rusine neterminatelor din isj...
  • Ginel 05 Sep, 2011 12:00 pai vin alegerile, e nevoie de slugi credincioase, sa faca bani pentru campanie
  • aurora 05 Sep, 2011 10:01 Ati uitat de scoala nr. 16, unde toate legile le face Dusu, care mai are 3 luni si iese la pensie. Dar a stiut sa cotizeze - persoana de contact fiind chiar Purcarea.
  • sasu 05 Sep, 2011 08:39 Toate astea sunt adevarate, ideea e ca se fac cu stirea ministrului si acceptul
  • Aliss tocmai ce a fost confirmata 05 Sep, 2011 00:23 Detalii picante si cam atat
  • Marius 05 Sep, 2011 00:16 Stie sigur Funeriu tot ce se intampal, dar ungurii nu o sa tina nicio data cu romanii. A pus-o pe doamna Liana director care este si in PSD si in PDL. Cautati imagini de la neprun sa vedeti cine era mot cocot cand s-au dat carnetele de partid, ea....si acum se da mare PDL-ista. Iar madam Aliss a demis directorii cu concurs in schimbul celor fara concurs si care mai ai 2-3 luni pana la pensie. Rusine!!!!