Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins scriitorul Mircea Țuglea! Cauza decesului, înecul

ro

19 Aug, 2017 21:04 18569 Marime text


​O veste incredibilă zguduie cultura constănțeană: tânărul scriitor Mircea Țuglea, redactor-șef al revistei „Tomis“, a încetat din viață astăzi, după ce s-a înecat în apele Mării Negre, pe plaja Modern din Constanța. Avea 43 de ani. 

Potrivit martorilor, se îndepărtase mult de mal, după geamandură, iar la un moment dat a făcut gesturi disperate către cei aflați pe plajă. Salvamarii au intervenit, dar deja era prea târziu, manevrele de resuscitare dovedindu-se a fi în zadar. Decesul a fost confirmat puțin după ora 17.00. Pe plajă era arborat steagul galben. 
 

„A murit Mircea Țuglea, Dumnezeu să-l odihnească la lumina feței Lui!“.


Acesta este masajul care a apărut, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook.

Scriitor, publicist și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mircea Țuglea s-a născut pe 14 aprilie 1974, la Tecuci, județul Galați. A absolvit Liceul „George Călinescu“, iar în 1996 a devenit licențiat al Facultății de Litere a Universității „Ovidius“. Membru fondator al Cenaclului de  Marți, coordonat de reputatul și regretatul critic literar Marin Mincu, care i-a fost și mentor, Mircea Țuglea a fost, între anii 1996 și 1998, bursier Herder la Universitatea din Viena, după o recomandare venită din partea maestrului său.

În anul 2007 a devenit doctor în litere al Universității din București, cu o teză de doctorat consacrată operei lui Paul Celan, concretizată în lucrarea „Paul Celan și avangardismul românesc. Reactualizarea sensului“. Între 2011-2013 a urmat o bursă postdoctorală din partea Academiei Române pentru studiul liricii poetului Paul Celan, în urma căreia a publicat volumul de critică și cercetare literară „Lirica lui Paul Celan și gândirea contemporană“. Și-a mai pus semnătura pe volumele de versuri „Proezia“ (1996) și „mircea țuglea“ (2001).


Între anii 1998-2006, Mircea Țuglea a predat limba și literatura română la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.  Din iulie 2016, inițiase seria întâlnirilor cu tineri scriitori români, sub egida „Atelierele revistei Tomis“. Era implicat în multe proiecte culturale și lucra la roman. 

Mircea Țuglea era căsătorit și avea doi copii. Dumnezeu să-l odihnească. 

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • yigru zelti 19 Aug, 2017 21:58 Dumnezeu să-l odihnească.