Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:00 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După lansarea de la „Gaudeamus“ „Grazia“ lui Mircea Țuglea ajunge la Constanța, pe 9 decembrie

ro

25 Nov, 2017 00:00 933 Marime text
Romanul „Grazia“, la care Mircea Ţuglea a lucrat până în ultima zi a scurtei sale vieţi (14 aprilie 1974 - 19 august 2017), va fi lansat sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus“ din București. 

Despre volumul apărut recent la prestigioasa editură ieșeană Polirom vor vorbi: Paul CernatCaius Dobrescu și Șerban Axinte. Moderatorul evenimentului editorial va fi Lucian Dan Teodorovici.

După „Gaudeamus“, va veni rândul constănțenilor să fie martori la o întâlnire literară in memoriam Mircea Țuglea. Aceasta va fi programată pe 9 decembrie, de la ora 16.00, la Librăria Cărturești din City Park Mall. Despre romanul apărut postum, dar și despre regretatul său autor, vor vorbi Bogdan Papacostea și Tudor Ganea.

„Grazia“ va ajunge și la Brașov, însă în 2018, când va fi lansată pe 6 ianuarie, de la ora 12.00, la Librăria Humanitas din oraș în cadrul CenaKLUb Tiuk. La întâlnirea literară moderată de Mihail Vakulovski vor vorbi Camelia Țuglea și Cătălin Stanciu.

Poet, prozator, publicist, critic literar, membru fondator al Cenaclului de Marţi şi redactor-şef al prestigioasei revistei „Tomis“, desfiinţată în 2010 şi reînfiinţată online, pe care se străduia să o readucă în peisajul cultural al Constanţei la adevărata sa valoare, în format print, Mircea Ţuglea a debutat cu „Proezia“, în 1996. În acelaşi an, volumul a fost distins, la Satu Mare, cu premiul revistei „Poesis“.
A mai publicat: „mircea ţuglea“ (2001), „Paul Celan şi avangardismul românesc. Reactualizarea sensului“, teza sa de doctorat (2007), „Lirica lui Paul Celan şi gândirea contemporană“ (2013), „jivina, divina“ (2015), „Literarsură“ (2016).

Mircea Țuglea a fost profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (1998-2006), iar din 2013 a predat la Universitatea din Silistra, Bulgaria, şi la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa. În 2016 a beneficiat de o rezidenţă de creaţie FILIT, la Ipoteşti, sursa romanului „Grazia“.

Sursă foto: Editura Polirom

Citeşte şi: 

„Grazia“ lui Mircea Ţuglea, printre noutăţile lunii septembrie, la editura Polirom

„L-a răpit o mare oarecum calmă, dar necruţătoare“. Rămas-bun, Mircea Ţuglea!

S-a stins scriitorul Mircea Țuglea! Cauza decesului, înecul

Mircea Ţuglea, pe drumul fără întoarcere...

Interviu online cu redactorul-şef al Revistei „Tomis”, Mircea Ţuglea. „Dacă iniţiativele noastre s-ar concretiza, aş vedea Constanţa în postura de a candida la titlul de Capitală Culturală Europeană”

Ti-a placut articolul?

Comentarii