Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Mircea Ţuglea, condus pe ultimul drum de zeci de prieteni şi apropiaţi

ro

21 Aug, 2017 13:10 4515 Marime text
Scriitorul Mircea Ţuglea s-a stins din viaţă la numai 43 de ani, după ce s-a înecat sâmbătă, în zona Modern din judeţul Constanţa.

Scriitor, publicist și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mircea Țuglea s-a născut pe 14 aprilie 1974, la Tecuci, județul Galați. A absolvit Liceul „George Călinescu“, iar în 1996 a devenit licențiat al Facultății de Litere a Universității „Ovidius“. Membru fondator al Cenaclului de  Marți, coordonat de reputatul și regretatul critic literar Marin Mincu, care i-a fost și mentor, Mircea Țuglea a fost, între anii 1996 și 1998, bursier Herder la Universitatea din Viena, după o recomandare venită din partea maestrului său.

În anul 2007 a devenit doctor în litere al Universității din București, cu o teză de doctorat consacrată operei lui Paul Celan, concretizată în lucrarea „Paul Celan și avangardismul românesc. Reactualizarea sensului“. Între 2011-2013 a urmat o bursă postdoctorală din partea Academiei Române pentru studiul liricii poetului Paul Celan, în urma căreia a publicat volumul de critică și cercetare literară „Lirica lui Paul Celan și gândirea contemporană“. Și-a mai pus semnătura pe volumele de versuri „Proezia“ (1996) și „mircea țuglea“ (2001).
 
Între anii 1998-2006, Mircea Țuglea a predat limba și literatura română la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.  Din iulie 2016, inițiase seria întâlnirilor cu tineri scriitori români, sub egida „Atelierele revistei Tomis“. Era implicat în multe proiecte culturale și lucra la roman.

Acesta era căsătorit şi avea doi copii.

UPDATE 14.10: Slujba s-a încheiat, iar convoiul mortuar se îndreaptă spre Cimitirul Municipal, acolo unde Mircea Ţuglea îşi va dormi somnul de veci.UPDATE 13.20: În aceste momente, convoiul funerar a ajuns la Capela Militara unde are loc slujba de prohodire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii