Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezerviştii militari, aniversați la Prefectura Constanţa

ro

01 Jun, 2017 00:00 2463 Marime text
Instituția Prefectului Județul Constanta, împreună cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Constanţa, a organizat, ieri, o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Rezervistului.

a adunarea festivă, care s-a desfășurat în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, au participat aproximativ 100 de rezerviști din toate structurile sistemului național de apărare. În cuvântul său, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a evocat rolul rezerviştilor, de-a lungul istoriei, în cadrul societăţii româneşti, dar şi respectul de care trebuie să se bucure cei care au muncit în toate structurile de apărare naţională şi care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara.

La data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia lor de o viaţă, Guvernul României, prin H.G. nr.464/2010, a instituit „ Ziua Rezervistului militar”, care se aniversează, în fiecare an, în ultima zi din luna mai.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii