Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Mircea Vodă concesionează un teren de 110.000 metri pătrați. Mai mulți bani la bugetul comunei

ro

25 Mar, 2017 16:30 4293 Marime text

În urma unei proceduri de negociere directă, Primăria Mircea Vodă concesionează un teren în suprafață de 110.000 de metri pătrați, situat în extravilanul satului Țibrinu. Aici urmează să aibă loc activități de extracție a argilei caolinoase. 

George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă, a vorbit, pentru ZIUA de Constanța, despre această procedură și cui i-a fost concesionată această suprafață de teren. 

„Este un teren aflat în perimerul fostei cariere Țibrinu. Îl concesionăm, obiectivul concesiunii estre extracția de argilă caolinoasă. Este o firmă autorizată de Autoritatea Națională de Resurse Minerale. Pentru că au fost doar doi ofertanți, după o procedură de șase luni de zile, s-a ajuns la faza de negociere directă. S-a finalizat procedura în baza proceselor verbale din 20 martie. Câștigător a fost declarată SC Silicat Explorer Company SRL. Societatea urmează să realizeze o investiție pentru respectarea normelor de mediu, pentru că, în zona respectivă, unde vor extrage, există obligația să aducă terenul la starea inițială. Pentru concesionarea terenului, vom percepe undeva la 60 de lei pe metru pătrat pe an. Pentru noi, sunt niște venituri în pus, în zona bugetului local, și sperăm să genereze și câteva locuri de muncă”, a precizat Goerge Ionașcu. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Melica 25 Mar, 2017 17:32 110000 metri patrati (adica 11 hectare) de imultit cu 60 lei pe metru patrat, face 6 milioane 6 sute de mii lei pe an. Nu pot sa cred.