Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Eforie va da 30.000 de euro pe utilaje Alimentarea cu gaze, când va permite vremea

ro

10 Feb, 2016 00:00 3795 Marime text


Mai sunt doar trei luni până la începerea sezonului estival, iar administraţia locală din Eforie depune eforturi susţinute pentru ca turiştii care vor veni în staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord să nu fie „întâmpinaţi“ de adevărate şantiere. Mai mult, autoritatea publică locală îşi doreşte ca, anul viitor, spaţiile verzi din cele două staţiuni turistice să fie şi mai bine întreţinute. În acest sens, Primăria Eforie a înfiinţat şi dotat o societate care se va ocupa de ele.  
 

„Dotarea am făcut-o de la bugetul local. Noi dăm în folosinţă sculele şi utilajele, pe care noi le-am achiziţionat, iar această societate va avea grijă de aceste bunuri. Cam 30.000 de euro au costat utilajele“, a precizat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

 
Visul primarului este ca această firmă să se ocupe nu numai de spaţiile verzi publice din cele două localităţi, ci şi de cele deţinute de locuitorii din Eforie, dar să ceară un preţ mai mic decât concurenţa de pe piaţă. Firma are un număr de 30 de angajaţi.
 
Un alt proiect al administraţiei locale vizează modernizarea teatrelor şi a parcurilor din Eforie Nord, documentaţia în acest sens fiind gata. Primăria Eforie aşteaptă acum momentul potrivit pentru o sesiune de depunere a proiectelor, care ar putea avea loc abia peste câteva luni, conform lui Ovidiu Brăiloiu.
 

Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale a oraşului Eforie are ca obiectiv alimentarea cu gaze. „Lucrările au început, doar că, în acest moment, au luat o mică pauză. Ne dorim din tot sufletul continuarea lucrărilor, dar vremea a reprezentat o piedică pentru constructori“, a declarat Ovidiu Brăiloiu.


Lucrările din cadrul proiectului „Înfiinţare distribuţie de gaze naturale în oraşul Eforie - reţea de distribuţie şi branşament media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităţilor Eforie Nord şi Eforie Sud“ au ca perioadă de derulare patru ani, iar firma care se ocupă de lucrări, Congaz, ar trebui să finalizeze prima parte a acestora până în luna iulie. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 80 de milioane de lei, iar administraţia locală va suporta 45% din această investiţie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii