Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedelistul Iustin Fabian Roman atrage atenţia „Locuitorii Constanţei urmează să fie falimentaţi de plata facturilor imense la încălzire”

ro

15 Oct, 2013 00:00 1895 Marime text
Consilierul local PDL Iustin Fabian Roman atrage atenţia administraţiei publice asupra faptului că „locuitorii Constanţei urmează să fie falimentaţi de plata facturilor imense la încălzire”. „Zilele trecute, când temperaturile erau destul de scăzute în Constanţa, RADET nu a început furnizarea agentului termic. Regia a anunţat că, în urma unui sondaj, asociaţiile de proprietari au decis că nu este cazul să se înceapă furnizarea agentului termic, în ciuda frigului din case. Dar, motivul oamenilor nu a fost decât frica de facturile imense la întreţinere”, explică democrat liberalul.

Prim-vicepreşedintele PDL Constanţa consideră că e anormal ca în 2013 „copiii, bătrânii, bolnavii, femeile însărcinate să trăiască în aceste condiţii de frica facturilor la întreţinere”. Roman menţionează că, în opinia lui, s-a ajuns în situaţia în care oamenii preferă să stea în frig decât să primească agent termic la preţuri ridicate de la RADET Constanţa. „Am ajuns să trăim ca în vremuri pe care le credeam demult apuse. Administraţia publică locală trebuie să ia măsuri pentru a nu supune constănţenii la riscul îmbolnăvirii din cauza statului în frigul din case”, a declarat consilierul PDL. „Constănţenii nu merită acest chin”, subliniază alesul local.

Din punctul său de vedere, municipalitatea ar avea soluţii pentru a oferi constănţenilor căldură la preţuri decente, suportabile de orice buzunar. Printre acestea se numără „redirecţionarea gazelor naturale pe care OMV Petrom le transformă în energie electrică şi le vinde extern, în combustibil pentru CET-uri, accesarea de fonduri europene, construirea de centrale de cartier, aproape de cetăţeni, şi nu transportarea energiei termice pe zeci de kilometri, parteneriat public - privat (model adoptat cu succes şi în alte oraşe din ţară) pentru un CET mai modern, o reţea de distribuţie a agentului termic reabilitată şi preţuri mai mici la încălzire, reducerea preţului de distribuţie (RADET este o societate ce aparţine Consiliului Local Constanţa, care dublează preţul pentru distribuţia agentului termic de la CET către consumatori)”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 15 Oct, 2013 09:07 Stiam ca Boc este vinovat ! Nu vrea sa "bage" banu...zicea anul trecut CINEVA