Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La solicitarea CJC RAJDP Constanţa se apucă de montat borduri şi de alte asfaltări

ro

24 Oct, 2016 00:00 2291 Marime text


O nouă modificare în Programul cu obiective şi lucrări de drumuri şi poduri pentru anul în curs şi finanţat din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) va fi operată în şedinţa ordinară de mâine. Asta ca urmare a proiectului iniţiat de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, care va aduce cea de-a treia modificare în program, dar valoarea totală  alocată rămâne neschimbată - 25.018,00 mii lei. 
 
Concret, modificarea propusă de şeful CJC vizează înlocuirea poziţiei DJ 393 - Arsa DJ 391, o porţiune de drum lungă de 1,25 kilometri, de la capitolul „Covoare bituminoase“ cu DJ 391 Cobadin - Negreşti - bifurcaţia DJ 392, cu aceeaşi lungime. În consecinţă, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa va trebui să intervină pe alte trei tronsoane de drum însumând aceeaşi lungime, 1,25 kilometri de drum judeţean. 
 
Potrivit expunerii de motive semnate de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, această modificare intervine ca urmare a faptului că „tronsonul DJ 393 + Arsa DJ 391, în lungime de 1,25 km, este prins în inventarul Consiliului Judeţean ca fiind drum pietruit. Asfaltarea acestui drum înseamnă modernizare, lucrarea implicând întocmirea unui proiect, iar timpul favorabil pentru executarea lucrării rămas până la sfârşitul anului nu permite acest lucru“.
 
Însă, pentru a linişti utilizatorii acelei porţiuni de drum judeţean, şeful CJC a precizat că acel tronson va fi inclus în Programul cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pe anul 2017 finanţate din bugetul instituţiei.
 
Totodată, RAJDP va opera şi o altă modificare a programului pe anul în curs finanţat din bugetul CJC. Concret, angajaţii regiei vor derula lucrări pentru montarea de borduri stradale cu dimensiuni de 500x200x250 mm din beton vibropresat, suma alocată în acest scop fiind de 100.000 de lei cu TVA. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii