Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cumpăna În ajun de Sfânta Parascheva trei copii vor primi Taina Botezului

ro

13 Oct, 2016 00:00 2984 Marime text
Pentru localnici și reprezentanți ai administrației publice locale din Cumpăna a devenit o tradiţie ca, la ceas de sfântă sărbătoare, prunci din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța să primească Taina Botezului.

Creştinarea copiilor din centrele de plasament şi a celor aflaţi în grija asistenţilor maternali a devenit un obicei de admirat pe care administraţia locală, în frunte cu edilul șef ec. Mariana Gâju, l-a instituit de câţiva ani în comună. De-a lungul timpului, peste 300 de suflete nevinovate au fost creștinate la Cumpăna în cele două biserici din localitate, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfânta Parascheva“. Consiliul Local şi Primăria Cumpăna, reprezentate de primarul ec. Mariana Gâju, au decis ca, şi în ajunul praznicului Sfintei Cuvioasa Parascheva, trei copilaşi aflați în asistență maternală să fie botezaţi. Astăzi, în biserica „Sf. Cuvioasa Parascheva“ din comună, cu începere de la ora 16.00, ei vor primi Taina Botezului.

„Nașii care le vor veghea drumul în viață sunt oameni cu credință, cu dragoste pentru copiii abandonați și lipsiți de dragostea părintească. Ca de fiecare dată, am găsit naşi cu sufletul mare, care îşi vor pune amprenta pe soarta acestor copilaşi. Prin botezarea acestor prunci săvârşim o mărturisire de credinţă publică, în faţa bisericii, prin care omul declară că renunţă la viaţa de păcat, dorind să înceapă o viaţă nouă “, a afirmat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii