Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este o culpă comună a primarilor şi a Prefecturii Constanţa” Vasile Delicoti, despre demiterea sa

ro

01 Jun, 2013 00:00 1770 Marime text
În dosarul „primarilor incompatibili pe motiv că au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul SC RAJA SA Constanţa” a apărut o primă victimă.

Prefectul Constanţei, Eugen Bola, a emis vineri Ordinul numărul 242 privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. Şeful autorităţii de la Poarta Albă susţine că ceea ce se întâmplă „este o dovadă clară de abuz din partea Instituţiei Prefecturii Constanţa”. Primarul a precizat că în Consiliul Local Poarta Albă se va da o hotărâre de suspendare a efectelor ordinului emis de prefectul Constanţei, urmând ca luni să conteste ordinul în instanţă, pentru ca mai apoi să aibă loc judecata pe fond. Primarul a explicat că ordinul dat de prefect este unul tardiv şi că, potrivit legii, un astfel de ordin şi-ar fi putut produce efectele până în iulie anul trecut, afirmând, în acelaşi timp că raportul Agenţiei Naţionale de Integritate a rămas definitiv în iulie anul trecut. Primarul Vasile Delicoti crede că prefectul Eugen Bola ar trebui să fie demis pentru abuzul săvârşit. Delicoti a explicat că este absurd ce se întâmplă, afirmând că această greșeală a incompatibilităţii de care se fac vinovați primarii, care au făcut parte în mandatul trecut, din perioada 2008-2012, din Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul SC RAJA SA Constanţa, este o culpă comună a primarilor şi a Prefecturii Constanţa. Motivaţia? Consiliile Locale au dat hotărâre să-i trimită pe primari în AGA RAJA, iar Prefectura Constanţa a considerat aceste hotărâri legale, fapt pentru care nu le-a atacat în instanţă. „Prefectura a acceptat aceste hotărâri prin care noi am fost trimişi în mandatele trecute în AGA RAJA, iar acum în loc să repare această situaţie, Prefectura săvârşeşte un abuz, hotărând demiterea mea”, a menţionat primarul Vasile Delicoti. Întrebat care crede că va fi verdictul instanţei în procesul cu Prefectura Constanţa, şeful autorităţii locale a declarat că: „Riscul să pierd procesul este foarte mic. M-am consultat cu mai mulţi avocaţi, iar pe lege nu ar trebui să pierd”.

Amintim că şase primari constănţeni au fost declaraţi incompatibili de ANI (Florin Mitroi -Valu lui Traian, Vasile Delicoti - Poarta Albã, Gheorghe Moldovan - Albeşti, Traian Cristea - Costineşti, Mugur Mitrana - 23 August şi Nicolae Anghel - Castelu), iar de curând acelaşi lucru s-a întâmplat şi-n cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pe motiv că aceştia au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul SC RAJA SA Constanţa, cumulul de funcţii fiind interzis potrivit reglementărilor ANI. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii