Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După doar 10 ani, Fântâna arteziană de la statuia Lupoaicei va fi casată

ro

27 Aug, 2014 00:00 4923 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa se va întruni, mâine, în şedinţă ordinară. Printre proiectele de pe ordinea de zi se regăseşte şi cel privind trecerea unei fântâni arteziene din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa, în vederea casării şi scoaterii din funcţiune. Iniţiatorul proiectului este viceprimarul Decebal Făgădău.
 
Potrivit proiectului de hotărâre nr. 28, consilierii locali urmează să aprobe modificarea anexei nr. 10 la HCL 63/2013, în sensul retragerii din gestiunea delegată a SC Confort Urban SRL a fântânii arteziene din zona bulevardului Tomis - strada Traian - strada Vasile Alecsandri (din spatele statuii Lupoacei). Fântâna arteziană urmează să fie trecută din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa, în vederea casării şi scoaterii din funcţiune. „Luând în considerare adresa Direcţiei servicii publice prin care se comunică faptul că, pentru aducerea la îndeplinire a proiectului «Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa», este necesară retragerea din gestiunea delegată a SC Confort Urban SRL a fântânii arteziene din strada Vasile Alecsandri, precum şi trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa, în vederea casării.

Prin adresa Direcţiei gospodărire comunală, se solicită casarea fântânii arteziene situate în strada Vasile Alecsandri, în vederea reamenajării suprafeţei ocupate de acesta“, se arată în referatul proiectului.
 
Fântâna arteziană a fost inaugurată în anul 2004. Reamintim că în şedinţa ordinară din data de 17 februarie 2004, Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu „Amplasare grup statuar şi fântână arteziană“, situat pe bulevardul Tomis colţ cu strada Traian, teren în suprafaţă totală de 1.200 mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii