Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cota de carburanți, motiv de dispută în ședința Consiliului Județean. Liberalii propun măsuri sociale pentru spectatori și vizitatori ai muzeelor constănțene

ro

01 Apr, 2017 00:00 1340 Marime text
Consilierii județeni au aprobat ieri 40 de proiecte, cele mai importante fiind legate de bugetul județului, bugetele instituțiilor subordonate, fondurile destinate reabilitării drumurilor județene, dar și noua organigramă a aparatului propriu al Consiliului Județean.
 
La propunerea consilierilor județeni liberali, într-o viitoare ședință, vor fi aprobate o serie de amendamente în baza cărora elevii, studenții și pensionarii din județul Constanța ar putea intra gratuit la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, la Teatrul de Stat Constanța, la Muzeul de Artă și la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, dar și la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.
 
Consilierul PNL George Niculescu a propus ca, la aceste instituții, elevii, studenții și pensionarii să aibă acces gratuit. „În ceea ce privește Teatrul pentru Copii și Tineret «Căluțul de mare», am văzut că are venituri proprii, adică din vânzarea biletelor, doar 120.000 de lei pe an. Propunerea consilierilor PNL este de a subvenționa în totalitate această sumă. Practic, veniturile proprii nu reprezintă nici 5% din veniturile totale. Ideea noastră este ca elevii, studenții și pensionarii să aibă intrarea gratuită. Veniturile nu se vor diminua foarte mult și, chiar dacă se vor diminua, CJC poate să subvenționeze și sumele din veniturile proprii. Eu cred că este un lucru benefic pentru copiii din județul Constanța“, a declarat George Niculescu.
 
Deocamdată, în ședința de ieri au fost aprobate bugetele tuturor instituțiilor de cultură și ale celor muzeale din subordinea CJC. Totodată, s-au aprobat și evaluările anuale pentru managerii de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, Teatrul de Stat Constanța și Muzeul de Artă.
 
Un alt proiect de hotărâre a vizat modificarea componenței Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. În urma votului aleșilor județeni, Marian Câciu, de la ALDE, intră în CA-ul unității sanitare.

Consilierii județeni au adoptat și proiectul de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean, valabil pentru perioada 2014-2019, aprobat prin HCJ nr. 400/2013, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de servicii de asistare, consiliere și reprezentare juridică.

Contre pe cota de carburanți 

Opoziția PNL s-a contrat cu puterea PSD-ALDE-PMP pe subiectul creșterii cu 50% a cotei lunare de carburanți pentru autoturismele ce deservesc parcul auto al Consiliului Județean Constanța și ale instituțiilor din subordinea sau de sub autoritatea CJC.
Referitor la acesta din urmă, liberalii consideră că nu se justifica media de 400 de litri pe lună, așa cum reiese din calculul pentru 2016. George Niculescu, consilier liberal, a declarat că nu s-ar justifica majorarea cotei la 600 de litri pe lună. Consiliul Județean Constanța are șase autovehicule. În final, proiectul a trecut în forma inițială, iar liberalii au votat împotriva acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii