Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clasamentul final după numărul de voturi primite în scrutinul parţial Timofte, oficial primarul de la Nicolae Bălcescu. Trei voturi au făcut diferenţa!

ro

13 Jun, 2017 00:00 3050 Marime text
Candidatul independent Dumitru Timofte a câştigat mandatul de primar al comunei Nicolae Bălcescu, în urma scrutinului electoral de duminică. Pe locul doi s-a situat reprezentantul PSD, Nicolae Ciocănete. 
 
Timofte a câştigat scrutinul parţial cu 1.447 de voturi valabil exprimate, în timp ce Ciocănete a primit 1.444 de voturi şi a pierdut alegerile la o diferenţă de trei voturi. Reprezentantul PNL, Marius Adrian Albu, a terminat cursa electorală pe locul trei, dar la mare distanţă, obţinând 148 de voturi. Pe locul al patrulea s-a clasat Nicolae Albu - independent, iar pe locul cinci, candidatul Partidului Mişcarea Populară, Lucian Constantin, care a fost votat doar de 35 dintre locuitorii Nicolae Bălcescu. Ultima poziţie a fost ocupată tot de un independent, care a obţinut doar 15 voturi.
 
Vă reamintim că, la numai un an de la alegerile locale din 2016, cetăţenii cu drept de vot din comuna Nicolae Bălcescu au fost chemaţi la urne pentru a-şi alege un nou primar, după ce Viorel Bălan, primarul ales în luna iunie a anului trecut, a fost demis din funcţie prin ordin al prefectului Constanţei, în luna august 2016. Ulterior, el a părăsit Partidul Naţional Liberal, al cărui membru era, şi s-a înscris în PSD. Decizia prefectului prin care s-a emis ordinul de încetare a mandatului a venit în urma raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate, care l-a declarat pe primarul Viorel Bălan incompatibil cu această funcţie. 

În aceste condiţii, Guvernul a decis organizarea unor noi alegeri. Pentru funcţia de primar al comunei constănţene s-au înscris şase candidaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii