Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţenii au un cuvânt de spus Cum vreţi să aloce Primăria Constanţa fondurile nerambursabile pentru activităţi sportive? (documente)

ro

11 Jul, 2016 00:00 2911 Marime text
 

Regulamentul privind acordarea de finanţări  din bugetul municipiului Constanţa pentru  activităţile structurilor sportive locale este supus dezbaterii publice de către Primăria Constanţa. Până pe 27 iulie, municipalitatea primeşte opinii sau recomandări de la cetăţeni cu privire la regulamentul de acordare a fondurilor nerambursabile pentru domeniul Sport, pe Legea 350/2005. Propunerile, cu valoare de recomandare, pot fi trimise Primăriei atât prin poştă, cât şi prin e-mail, la adresa evenimente@primaria-constanta.ro. Mai multe informaţii pot fi obţinute şi la telefon - 0241/485893.
 
Potrivit draftului documentului, publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, pot depune cereri de finanţare doar structurile sportive ce pot dovedi că se finanţează şi din alte surse. Scopul acordării finanţărilor de la bugetul local este „promovarea sportului de performanţă“, respectiv valorificarea aptitudinilor individuale care să asigure autodepăşirea continuă şi obţinerea performanţei şi a victoriei. Fondurile se alocă pentru activitatea sportivă, şi nu pentru dezvoltarea infrastructurii solicitantului sau pentru activităţi generatoare de profit.
 
Un punct controversat din regulamentul de finanţare prevede că structurile înfiinţate sau  manageriate de către persoane care au condus alte structuri similare ce au falimentat vor primi finanţare.
 
Solicitanţii pot depune în cadrul unei sesiuni de finanţare o singură solicitare, finanţarea urmând a acoperi parţial un proiect, în baza unui contract. Pot depune proiecte de finanţare cluburile sportive de drept privat sau asociaţiile pe ramură de sport judeţeană sau a municipiului Constanţa constituite conform legii. În acest scop, doritorii trebuie să depună la dosar certificatul de identitate sportivă, certificatul de înregistrare fiscală, avizul de constituire şi autorizaţia de funcţionare, statutul, actul constitutiv sau certificatul de înscriere al persoanei juridice fără scop patrimonial, dovada afilierii la federaţia sportivă naţională sau de specialitate, certificate care să ateste că nu are obligaţii de plată exigibile privind impozitele şi taxele către stat.
 
Entităţile sportive care nu au respectat obligaţiile asumate prin contracte de finanţare anterioare, care se află în litigiu cu autoritatea finanţatoare, care furnizează informaţii false în documente, care se află în proces de dizolvare sau lichidare, care nu au depus toate  documentele de participare obligatorii, precum şi cele care se află în situaţia de nerespectare a dispoziţiilor statutare nu pot participa la procedura de finanţare.
 
Regulamentul supus dezbaterii publice poate fi consultat accesând secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii