Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să cumperi o mașină de la samsari? Iată noua tehnică de înșelătorie

ro

20 Nov, 2017 06:47 9790 Marime text
Străzile sunt pline de samsari care vând mașini la mâna a doua, cele mai multe din import.

Puțini cumpărători știu însă că multe dintre autoturismele scoase la vânzare au fost reparate după ce au fost declarate daună totală și ar fi trebuit retrase din circulație, potrivit paginii oficiale a postului public de televiziune.

Acum sunt un pericol pentru șoferii care le cumpără.

Deseori, autoturismele nu mai au nici măcar sisteme de airbag functionale și pun în pericol, în orice moment, siguranța șoferilor, avertizează experții în domeniul auto.

În Europa de Vest, mașinile declarate daună totală nu pot fi reparate și repuse în circulație.
 
În România însă, legislația nu este la fel de dură. Așa că, sub pretextul că le importă pentru piese, samsarii le repară și le vând. Câștigă bani frumoși mai ales că multe sunt mărci de lux care ajung să coste până la 20.000 de euro.

În condițiile în care samsarii de mașini fac o mașină din bucăți și nici măcar nu îți aduc la cunoștiință faptul că ea a fost, la un moment dat, considerată daună totală în mod clar este vorba despre o infracțiune și respectiv infracțiunea de înșelăciune.

 
Mulți șoferi nu au cunoștințe tehnice și nu știu să verifice dacă mașina pe care o cumpără a fost cândva avariată.
 
Mecanicii vă recomandă ca înainte să cumpărați o mașină la mâna a doua să o duceți într-un service. Acolo puteți verifica după seria de la șasiu dacă autoturismul a fost sau nu lovit.
 
De la începutul anului, în România au fost importate peste 420.000 de mașini rulate, cu 42% mai mult decât în 2016, conform statisticilor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii