Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Doi bătrâni au fost salvați din flăcări de un preot din Constanța. Ce spune Părintele Gică (video)

ro

14 Apr, 2021 12:53 4140 Marime text
  • Preotul a văzut flăcările și a intervenit imediat.
Un incendiu puternic a cuprins două case, marți seară, zona pod Doraly, în municipiul Constanța. Două victime au fost salvate din flăcări de preotul paroh Silitră Gică, în vârstă de 36 de ani. Acesta a fost ajutat de doi pompieri care se aflau în timpul liber, conform Obsevator.  

Un preot din Constanţa a fost înger păzitor pentru doi bătrâni prinşi într-o casă în flăcări. Ajutat de doi pompieri aflaţi în timpul liber şi-a croit drum prin foc pentru a-i salva. A scos o femeie de 60 de ani pe braţe şi a ajutat şi la evacuarea unui bărbat de 65 de ani. 


„Mamă!
Bă, o să ia şi maşina foc, bă!”


Cele două case s-au aprins instantaneu, aseară, iar din cauza vântului care sufla cu putere, flăcările ameninţau şi alte locuinţe din vecinătate.

„Ce să stingi, bă, băiatule!
Deci, este toată strada plină, a ars toată casa!”
Am auzit nişte bubuituri şi după aceea scântei. Şi după scântei au început flăcările. Au luat firele de înaltă tensiune foc, s-au rupt, am rămas fără curent.
A sunat la pompieri cineva? A sunat cineva la pompieri?
Au ieşit din casă, ştie cineva?”


Preotul a văzut flăcările și a intervenit imediat

Captivi în incendiu erau o femeie de 60 de ani şi un bărbat de 65 de ani. Din fericire, preotul de la bisericuţa din localitate şi doi pompieri care se aflau în timpul liber au văzut flăcările şi au intervenit imediat.

„Am înţeles că de la o butelie. Şi a scos pe o femeie Popa Gicu de la biserică de aici. A urcat sus primul şi a scos o femeie peste casa vecinului...
Părintele Gicu a intrat acolo şi i-a scos în braţe.
Astfel n-aveau nicio şansă la ce flăcări erau.
Nu, nu, nu! La ce flăcări erau nicio şansă n-aveau! Nu, n-aveau!”


Pompierii au stins flăcările după o oră.

Anamaria Stoica, purt de cuvant ISU Dobrogea: Femeia a fost evaluată medical la faţa locului, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. Iar bărbatul, care prezintă arsuri la suprafaţa corpului, a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, acesta fiind inconştient.


Dr. Claudia Tatarici, SAJ Constanţa: Prezenta arsuri pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului şi posibile arsuri de căi aeriene. Şi o femeie, intoxicaţie cu fum, care a fost asistată de echipajul SAJ la locul solicitării. 


Flăcările au fost lichidate după aproximativ o oră. Pompierii şi poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.







Citește și: Incendiu puternic în km 4-5, zona pod Doraly!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii