Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
09:29 21 08 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

”Sunt mulți cu pensii mici, foști militari, și sunt sancționați” Nu s-a atins nimeni de nicio pensie specială! S-a modificat legea pensiilor militare

ro

08 Aug, 2017 03:02 7305 Marime text
Fostul premier Victor Ponta a explicat, în direct la Realitatea TV, că s-a creat o confuzie în spațiul public în privința modificării legii 223/2015 prin OUG, întrucât este vorba despre legea pensiilor militare de serviciu și nu de cea a pensiilor speciale.
 

”Pensiile speciale din această țară sunt pensiile parlamentarilor, magistraților, aviatorilor etc. Eu am înțeles ca Guvernul va acționa asupra pensiilor speciale, însă ordonanța modifică o lege a pensiilor militare de stat, care sunt altceva. Deci nu s-a atins nimeni de nicio pensie specială. S-a modificat legea 223/2015 care se referă la pensiile militare de serviciu, care au existat de la Alexandru Ioan Cuza și până azi și există în toate țările NATO", a explicat fostul premier.

 
Acesta a subliniat că, după părerea sa, pensiile militare de stat trebuie să existe: "Eu nu sunt de părere că trebuie să schimbi legea pensiilor și să-i afectezi pe toți. Eu sunt de părere că pentru veniturile foarte mari poți să introduci o taxă specială. Un impozit este o chestiune pe care trebuie să și-o asume cel care guvernează, dar la noi nu-și asumă nimeni nimic".

Victor Ponta a susținut că modificarea legii pensiilor militare ar fi trebuit supusă dezbaterii Parlamentului, întrucât "sunt foarte mulți cu pensii mici, care au fost militari, și care sunt sancționați. De ce îi pedepsesc pe acești oameni, pentru că vrea Dragnea să-și schimbe niște chestori?"
 

"Dragnea și-a dorit puterea absolută doar pentru el și când a avut-o pe toată a folosit-o prost. Conducerea PSD a fost confiscată. Nici n-au mai fost ședințe. Liviu Dragnea decide. În România a mai fost. A fost Traian Băsescu cu PD la fel. Cred că atunci când un om decide tot și are și puterea, acel om o ia razna. Iar Dragnea a luat-o razna mai repede. Eu am luat puține decizii singur", a continuat acesta.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii