Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naționale modifică legea privind acordarea biletelor de tratament balnear pensionarilor militari (document)

ro

13 Nov, 2021 00:00 2029 Marime text
  • Cadrele militare în rezervă, în calitate de beneficiari ai sistemului public de pensii, aveau dreptul să li se atribuie bilete pentru tratament balnear
  • Proiectul propune modificarea actului normativ deoarece, urmare a intrării în vigoare a unei hotărâri în 2020 au fost identificate situații ce pot fi generatoare de disfuncționalități în activitatea sitemului pensiilor militare de stat în domeniul biletelor de tratament balnear și de recuperare
 
Ministerul Apărării Naționale a publicat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 998/2020 privind stabilirea numărului de bilete de tratament balnear și de recuperare, a condițiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat.
 
Mai exact, prin Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, s-a instituit sistemul pensiilor militare de stat, sistem neintegrat sistemului public de pensii, reglementat prin legea privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare.
 
La acea dată, cadrele militare în rezervă, în calitate de beneficiari ai sistemului public de pensii, aveau dreptul să li se atribuie bilete pentru tratament balnear, în limita numărul de locuri asigurate în unități de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil.
 
Proiectul propune modificarea actului normativ deoarece, urmare a intrării în vigoare a unei hotărâri în 2020 au fost identificate situații ce pot fi generatoare de disfuncționalități în activitatea sitemului pensiilor militare de stat în domeniul biletelor de tratament balnear și de recuperare. Cu ocazia analizării Anexei nr. 2 din HG 998/2020, denumită Condițiile specifice de ierarhizare și punctajele aferente utilizate pentru ierarhizarea solicitanților biletelor de tratament balnear și de recuperare, s-a constatatfaptul că din intervalele cuantumurilro brute lipsește intervalul 2.001 – 2.500 lei de la punctul „C”, denumit Nivelul cuantulmului brut al drepturilor de pensie.
 
Totodată, proiectul propune înlocuirea sintagmei „cuantum brut” cu sintagma „cuantum net”.
 
                                                            
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Sursă foto: Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” - locotenent Andreea Istrate/ soldat Nicoleta Nanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii