Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarii militari vor putea primi taloanele electornic

ro

09 Apr, 2023 11:41 1289 Marime text
Pensionari. foto. PixabayPensionarii militari vor putea primi talonul de pensie prin mijloace electronice, fie prin e-mail, fie prin portalul fiecărei case sectoriale de pensii, potrivit unei legi ce se va aplica de astăzi. Aceștia vor putea primi talonul de pensie și la o altă adresă decât cea principală din buletin.

Legea 79/2023, care intră în vigoare pe 9 aprilie, vizează modificarea legislației privind pensiile militare de stat, respectiv a Legii 223/2015.

Concret, pentru a uniformiza modul în care li se transmit pensionarilor din țara noastră taloanele de pensie, s-a stabilit ca, alături de pensionarii din sistemul public de pensii, așa cum prevede acum Legea pensiilor nr. 263/2010, și pensionarii militari să poată primi talonul de pensie la reședință, nu doar la domiciliu, ca în prezent.

Codul civil (Legea nr. 287/2009) stabilește că „domiciliul persoanei fizice, în vederea exercitării drepturilor și libertăților sale civile, este acolo unde aceasta declară că își are locuința principală”, în timp ce „reședința persoanei fizice este în locul unde își are locuința secundară”.

În plus, așa cum se prevede prin legea apărută recent, pensionarii militari vor putea cere ca taloanele de pensie să le fie transmise și prin mijloace electronice de comunicare. Adică cei ce primesc pensia în cont curent sau în cont de card vor putea opta pentru transmiterea talonului de pensie “pe e-mail sau în contul online deschis în portalul fiecărei case sectoriale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii