Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Orăşenesc Hârşova, în atenţia CNSC. Două firme au reclamat o licitaţie

ro

21 Nov, 2017 00:00 3039 Marime text
Două societăţi, Pansiprod Distribuţie SRL şi Proton Impex 2000 SRL, s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), fiind nemulţumite de o licitaţie organizată de Spitalul Orăşenesc Hârşova.
 
Pansiprod Distribuţie SRL din Bucureşti a apelat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în legătură cu procedura de licitaţie deschisă, online, pentru încheierea acordului-cadru, pe loturi, având ca obiect „Furnizare de echipamente medicale şi mobilier de uz spitalicesc“, organizată de Spitalul Orăşenesc Hârşova, în calitate de autoritate contractantă.
 
Contestatoarea Pansiprod Distribuţie SRL a solicitat modificarea caietului de sarcini ţinând cont de cerinţele impuse de autoritatea competentă, în situaţia în care modificarea caietului de sarcini nu este posibilă sau admisă, anularea procedurii, obligarea autorităţii contractante la remedierea caietului de sarcini şi publicarea acestor modificări în SEAP, în vederea aducerii la cunoştinţa operatorilor economici, precum şi suspendarea procedurii de atribuire sau a aplicării oricărei decizii luate de partea contractantă până la soluţionarea contestaţiei.
 
O altă contestaţie a fost depusă la CNSC de către SC Proton Impex 2000 SRL din Bucureşti, în cadrul aceleiaşi proceduri de licitaţie deschisă, online, organizată de Spitalul Orăşenesc Hârşova. Contestatoarea Proton Impex 2000 SRL a solicitat obligarea autorităţii contractante la adoptarea de măsuri de remediere, respectiv eliminarea solicitării din caietul de sarcini a prezentării Certificatelor ISO 9001 şi/sau ISO 13485 ale producătorilor, eliminarea cerinţei din caietul de sarcini a prezentării avizului de funcţionare, actualizarea cadrului legislativ conform căruia autoritatea contractantă solicită avizul de funcţionare privind activităţile de comercializare şi de distribuţie în domeniul dispozitivelor medicale, reformularea solicitărilor de traduceri autorizate din cadrul fişei de date şi a caietului de sarcini astfel încât furnizarea documentaţiei tehnice să se realizeze în traducere simplă în limba română, furnizarea formularului „Fişa tehnică“ la care face referire în cadrul caietului de sarcini, furnizarea caietului de sarcini în format copiabil, reformularea cerinţei cu privire la conformitatea echipamentelor cu Directiva 93/42 şi a cerinţei cu privire la Certificatul de conformitate CE, publicarea în SEAP a rezultatului procesului de consultare a pieţei, precum şi comunicarea către ceilalţi ofertanţi a informaţiilor relevante care au fost transmise în contextul participării ofertantului la pregătirea procedurii de atribuire.

Iată ce a decis CNSC! 

Capătul de cerere privind suspendarea procedurii din cuprinsul contestaţiei formulate de SC Pansiprod Distribuţie SRL a fost respins, prin Încheierea nr. 567/C9/3785 din 23.10.2017. Conform prevederilor art. 17, alin. (2) din Legea nr. 101/2016, contestaţiile care fac obiectele dosarelor nr. 3785/2017 şi 3900/2017 au fost conexate, pentru a se pronunţa o soluţie unitară, deoarece acestea sunt formulate în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire. Ulterior, CNSC a luat act de renunţarea la contestaţiile formulate de SC Pansiprod Distribuţie SRL şi SC Proton Impex 2000 SRL, în contradictoriu cu Spitalul Orăşenesc Hârşova.

Pansiprod Distribuţie SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 2013, firma are sediul în municipiul Bucureşti. Capitalul social subscris, de 1.832.610 lei, integral vărsat, este compus din 183.261 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic al firmei este B.H. Brokers House Trading Ltd, cu sediul în Nicosia. Administratorul Pansiprod Distribuţie SRL este ROHC Consulting SRL, cu sediul în oraşul Voluntari, reprezentată prin Cezar Traian Niţă. Pansiprod Distribuţie SRL desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice.

Proton Impex 2000 SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 1995, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţii firmei sunt Ioan Eugen Paul, născut pe 29.06.1965, în Bucureşti, şi Bernevig Codrin, născut pe 2.09.1973, în Bacău, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care desfăşoară „activităţi de comerţ cu ridicata nespecializat“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii