Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se desfiinţează RAJDP Constanţa? Raportul de activitate al regiei, prezentat, azi, în faţa consilierilor judeţeni

ro

16 Jul, 2015 00:00 1611 Marime text
Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, că va prezenta, azi, în cadrul şedinţei CJC, raportul de activitate al regiei pe anul trecut şi pe primele luni ale anului în curs.
 
„Am primit o adresă de la vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, prin care a fost solicitat raportul de activitate al regiei pentru anul 2014 şi primele cinci luni ale anului în curs. Directorul general al RAJDP Constanţa trebuie să dea raportul doar în faţa Consiliului de Administraţie, atunci când îi este solicitat. Ulterior, Consiliul de Administraţie prezintă raportul în faţa CJC. Cu toate acestea, am depus raportul la CJC, iar mâine (n.r. azi) îl voi prezenta la şedinţă. Declinul RAJDP Constanţa a început după plecarea lui Nicuşor Constantinescu în America, pentru a urma un tratament. Au existat zvonuri potrivit cărora regia ar urma să fie desfiinţată şi împărţită pe bucăţele. Lucru deloc adevărat. Nimeni din CJC nu mi-a cerut demisia, pentru că doar Consiliul de Administraţie poate face acest lucru“, a subliniat Adrian Gâmbuţeanu. El a mai spus că, în acest moment, CJC are către RAJDP o datorie de 11.607.740 de lei, pentru lucrările prestate, la care se adaugă penalităţi de opt milioane de lei.

Gâmbuţeanu, judecat în două dosare, instrumentate de procurorii DNA

Adrian George Gâmbuţeanu este judecat în două dosare, instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În ambele cauze, Gâmbuţeanu este judecat alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Primul dosar a fost lucrat de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi trimis Tribunalului Bucureşti spre soluţionare la finele lunii mai 2014. În cauză, Gâmbuţeanu este suspectat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Asta în timp ce în sarcina lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, s-a reţinut: complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
Rechizitoriu 
​Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Pe data de 14 noiembrie 2014, Andrei Bodean, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa a dispus trimiterea în judecată a 19 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. În cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), de spălare a banilor, dar şi de constituire a unui grup infracţional organizat. Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a fost deferit Justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (patru infracţiuni), dar şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Dosarul se află la Curtea de Apel Bucureşti.

Rechizitoriu 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

Citeşte şi

Şedinţă CJC în absenţa lui Constantinescu?: Adrian Gâmbuţeanu, nevoit să îşi prezinte raportul de activitate pe ultimul an (document)
 
Cristinel Dragomir îi cere explicaţii lui Gâmbuţeanu - „La RAJDP s-au făcut majorări de salarii, nu ştim cu aprobarea cui“ (galere foto + documente)
 
Propunere cu efect de bumerang?: Adrian Gâmbuţeanu reclamă un posibil conflict de interese în cazul vicelui Cristian Darie (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii