Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Violeta Alexandru, despre transparenţa la nivelul Constanţei - „Sunteţi în medie, cu o ușoară rămânere în urmă“ (galerie foto)

ro

15 Apr, 2016 00:00 2009 Marime text

 
Ieri, în cadrul unei vizite oficiale la Constanţa, ministrul delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Adrian Nicolaescu, şi cu primari sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale constănţene. Discuţiile s-au conturat în jurul combaterii birocraţiei în relaţia cu publicul şi prezentarea unor probleme de natură administrativă cu care se confruntă primăriile constănţene, dar, mai ales, privind implementarea strategiei de transparentizare a administraţiei publice locale, unul dintre obiectivele principale ale actualului guvern.  Tema generală a discuţiei a fost „Guvernarea deschisă la nivelul autorităţilor publice locale”.
 
Ministrul Violeta Alexandru a discutat şi cu primarii din judeţ. „Suntem aici pentru a ne consulta cu colegii noştri, pentru a putea pune în practică cât mai uşor memorandumul semnat de Guvern la 2 martie, care prevede creşterea transparenţei şi standardizarea afişării informaţiei de interes public”, a declarat aceasta.  
 
Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a explicat că județul Constanța este în media nivelului de transparență, „cu o ușoară rămânere în urmă” în ceea ce privește transparența în serviciile deconcentrate. Mai exact, se referea la setul proactiv de documente, deoarece, la setul prevăzut de lege, lucrurile sunt conforme.
 

„Constanța este în media județelor pe care le-am analizat sub aspectul conformărilor minimale. Față de alte județe, la minimumul cerut de lege, Constanța stă chiar foarte bine. Eforturile noastre se îndreaptă în acest moment spre acest set nou de informații: unul se referă la achiziții, celălalt se referă la salarizarea din spațiul public. Alte aspecte se referă la agenda demnitarilor. Prin urmare, aș spune că sunteți în medie, cu o ușoară rămânere în urmă la deconcentrate“, a precizat ministrul Violeta Alexandru.

 
Ministrul a discutat cu primarii şi despre alte teme decât cele legate de transparenţă. „Sunt colegi primari care apreciază că primarul ar trebui să fie asimilat înalților funcționari publici, cu avantajele nu numai de salarizare, ci şi de sporuri suplimentare ale acestui salariu. Sunt primari care apreciază că primarul ar trebui să fie asimilat demnitarului, cu organizarea specifică unui cabinet de demnitar“, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Problema Radioterapiei, explicată ministrului

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a adus la cunoştinţă ministrului de resort şi  alte probleme cu care se confruntă la nivel judeţean. „În afară de aceste subiecte, am informat-o pe doamna ministru, în care am încredere că va duce mai departe mesajele noastre, şi despre situaţia de la Podul Agigea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, privind restituirea de proprietăţi, dar şi chestiuni legate de construirea unui spital regional la Constanţa”, a completat prefectul Adrian Nicolaescu.
 
Acesta a explicat că a întreprins deja demersuri prin care solicită Cabinetului premierului iniţierea unui control la Spitalul Județean Constanța în problema Secţiei de Radioterapie.
 

„Am solicitat sprijin de specialitate și ne dorim să se clarifice situația, pentru ca bolnavii de cancer să nu mai fie purtați de mașină la București, la Galați, pentru că avem cazuri grave. După control, vom ști care sunt cauzele și ce măsuri se vor dispune, pentru că e o problemă în domeniul de specialitate. Ministrul Sănătăţii va trimite un control la Spitalul Judeţean, referitor la problema Serviciului de Radioterapie de la Constanţa. Sperăm să se găsească soluţia pentru ca judeţul Constanţa să aibă acest serviciu de radioterapie“, a spus Nicolaescu.


Podul de la Agigea, încă o necunoscută

Prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a declarat şi că, în privința Podului de la Agigea, abia după sărbătorile pascale se va lua o decizie privind închiderea și continuarea lucrărilor de reparație.

„Până după sărbători va fi această restricție. După sărbători, vor lua o decizie dacă podul intră în reparație sau nu“, a precizat reprezentantul Executivului în teritoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii