Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari avansați în grad ”la excepțional” la Brigada 9 Mecanizată Mărășești Constanța

ro

11 Dec, 2017 07:18 6969 Marime text
Cu prilejul zilei de 1 Decembrie anul acesta au fost efectuate, în Ministerul Apărării Naționale, o serie de avansări în grad, o parte la termen și o parte la ”excepțional”, înainte de termen.
 
Avansările înainte de termen au avut loc la București, la Ministerul Apărării Naționale, în prezența ministrului de resort Mihai Fifor.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 9 Mecanizată Constanța, sublocotenent Mirela Gheorghe, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că printre cei aflați în această situație se află și doi militari din cadrul marii unități.

 
Astfel, plutonier Ionuț Ene, a fost avansat la gradul de plutonier major, iar plutonierul major Ionuț Căpăţînă, avansat la gradul de plutonier adjutant.
 
Ceremonialul de înaintare în grad a avut loc la București.

”Cei doi militari ai brigăzii, plutonier adjutant Căpățână Iulian și plutonier major Ene Ionut (noile grade), au făcut parte din “Detașamentului de răniți” si au defilat la parada militară națională, iar avansările în grad au fost - la excepțional, s-au făcut în semn de recunoștință pentru curajul și devotamentul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii misiunilor”, ne-a mai declarat Mirela Gheorghe. 



Cei doi au fost răniți, în Afganistan, în 2012.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii