Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foşti parlamentari de Constanţa, angajaţi de Guvern. Ce fac acum

ro

25 Mar, 2017 17:12 7545 Marime text
Mădălin Voicu, Marian Vasiliev şi Liliana Mincă deţin funcţii în Cabinetul condus de premierul Sorin Grindeanu.
 
Fostul deputat PSD de Constanţa Mădălin Voicu a ajuns în funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Născut în Bucureşti, Mădălin Voicu a absolvit Academia Naţională de Muzică – Vioară şi a urmat două masterate în Stuttgart şi Londra. Este membru de onoare activ al Academiei franceze de arte, ştiinţă şi litere.

Şi-a completat declaraţia de avere pe data de 15 iunie 2016. Conform acesteia, nu deţine autovehicule, în schimb are bijuterii de familie (valoare estimată 40.000 euro). Amintim că este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în dosarul „Fraudă la Partida Romilor”.
 
Şi fostul senator de Constanţa Marian Vasiliev, prin decizia premierului Sorin Grindeanu, a primit funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului.

Marian Vasiliev, potrivit informaţiilor postate pe senat.ro, a urmat Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism, precum şi un master în Relaţii Publice şi Comunicare. Conform declaraţiei de avere, completată la data de 13 iunie 2016, nu are terenuri şi nici imobil, dar conduce un autoturism Renault, fabricat în anul 2009, obţinut prin vânzare-cumpărare.

Fosta deputată Liliana Mincă a fost numită de Sorin Grindeanu în funcţia de vicepreşedinte la Protecţia Consumatorilor. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
 

„Îmi iau treaba foarte în serios. Prioritatea numărul unu este reprezentantă de cetăţenii României, care trebuie să primească servicii de calitate şi o informare corectă. Trebuie să ştie că se pot face reclamaţii online, ce sunt preluate şi direcţionate spre oameni cu o experienţă vastă. O altă prioritate se referă la salarizare, care este sub orice critică. Există şi probleme legate de legislaţie. Avem soluţii şi acum încercăm să le rezolvăm pe toate”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Liliana Mincă.

 
Întrebată ce ar fi făcut în cazul în care nu ar fi deţinut această funcţie, Liliana Mincă a spus că are un ONG şi este implicată în activităţi umanitare.

„De asemenea, am lucrat în sistemul privat şi de stat. Sunt mediator, am numeroase activităţi”, a precizat Liliana Mincă.

 
A devenit cunoscută publicului ca director al Loteriei Române, funcţie pe care a ocupat-o din 2006 până în 2009. Ulterior, a fost numită de premierul Emil Boc preşedinte al Agenției Naționale de Control al Exporturilor. După ce a părăsit această funcție, s-a implicat total în politică.
 
Potrivit declaraţiei de avere, completată pe 14 iunie 2016, nu deţine terenuri, în schimb are trei imobile: două apartamente în Bucureşti şi o casă în Mangalia. De asemenea, începând cu anul 1990, are bijuterii (valoare estimată 10.000 euro), dar şi tablouri (valoare estimată 10.000). În altă ordine de idei, are un credit contractat în 2013 şi scadent în 2018.
 

Menţionăm că am încercat să obţinem declaraţii şi de la Mădălin Voicu şi Marian Vasiliev la numerele pe care le aveam disponibile. În cazul în care vor transmite puncte de vedere, acestea vor fi publicate ulterior.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii