Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluarea Stadionului „Farul“ de către Primăria Constanţa, subiect de proiect legislativ (document)

ro

08 Sep, 2016 00:00 6830 Marime text
Cinci deputaţi de Constanţa, Florin Gheorghe (PSD), Mircea Titus Dobre (PSD), Mădălin Ștefan Voicu (PSD), Varol Amet (UDTTMR) şi Iusein Ibram (UDTR), au început în forţă sesiunea parlamentară de toamnă. Aceştia susţin un proiect de lege iniţiat de Florin Gheorghe privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Stadionul „Farul“ din Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa. Propunerea legislativă a fost înaintată la Senat, Camera Deputaţilor fiind camera decizională în acest caz.
 
În expunerea de motive se precizează că stadionul respectiv nu a beneficiat de nicio investiţie guvernamentală din anul 2009, iar administrarea a fost deficitară. În acest context, se propune transferarea acestuia din administrarea ministerului de resort în administrarea Primăriei Constanţa, dar se precizează că propunerea legislativă conţine mai multe condiţii impuse municipalităţii, care, dacă nu sunt îndeplinite, anulează transferul.
Pe lângă menţinerea destinaţiei imobilului, se prevede ca Primăria Constanţa să facă anual investiţii, să menţină „infrastructura la standarde de calitate europene“, să actualizeze permanent valoarea de inventar a activelor şi, nu în ultimul rând, să găsească soluţii pentru a permite accesul cât mai multor constănţeni la această infrastructură sportivă.
 
Potrivit documentului, Consiliul Local Municipal Constanţa va asigura gratuitatea desfăşurării activităţilor Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi a unităţilor din subordinea sau coordonarea ministerului.
 
Reamintim că, la ultima şedinţă ordinară a CLM Constanţa, a existat pe ordinea de zi iniţială un proiect de hotărâre prin care municipalitatea îşi exprima disponibilitatea de a prelua în administrare Stadionul „Farul“. Numai că, întrucât era nevoie de votul a două treimi dintre consilierii municipali, iar aleşii liberali se opuneau, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii