Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău solicită sprijin guvernamental pentru construirea Centrului Naţional Multicultural Dobrogea

ro

23 Jan, 2017 00:00 2449 Marime text
Decebal Făgădău, primarul Constanţei, a declarat în cadrul dezbaterii „România Centenară“, organizată de Guvernul României prin Departamentul Centenar, că edificarea primului proiect cultural grandios din Dobrogea de la integrarea acestei regiuni istorice în graniţele ţării ar constitui un gest simbolic pentru ţară.
 
„Înfiinţarea şi edificarea Centrului Naţional Multicultural Dobrogea trebuie să fie un proiect pe care România să şi-l asume, în acest capăt de ţară, la celebrarea centenarului Marii Unirii. Pentru noi, acesta este un proiect cardinal, care corespunde năzuinţelor şi necesităţilor culturale, sociale şi educative de aici, pentru care Primăria oferă terenul adecvat, în apropierea mării“, a declarat primarul Făgădău.

La rândul său, secretarul de stat Daniel Florin Şandru, şeful Departamentului Centenar, a declarat că apreciază propunerea primarului, precizând că un astfel de proiect de infrastructură socio-culturală conferă dimensiuni majore evenimentului aniversar. „Astfel de proiecte de infrastructură noi le putem replica în multe zone geografice ale României şi asta dă grandoare evenimentului şi dovedeşte că momentul 2018 va fi nu doar despre trecut, ci şi despre viitor, şi poate fi o restartare a societăţii româneşti“, a afirmat secretarul de stat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii