Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control al polițiștilor în Portul Constanța. Ce au descoperit oamenii legii într-un container sosit din China

ro

27 Jul, 2017 17:45 2170 Marime text
Azi, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, acţionând în baza planului de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un container, sosit din China, cu o navă au fost identificate mărfuri susceptibile a fi contrafăcute .
 
Cu ocazia controlului vamal fizic efectuat, au fost identificate 15.000 bucăţi de sticluţe marcă figurativă “ANGRY BIRDS”, “THE SMURFS”, “SPIDERMAN, “THOMAS” şi “DISNEY”, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective.
 
Mărfurile în cauză, având o valoare de piaţă estimată la 150.000 lei, au fost reţinute de către organele vamale, iar în cauză s-a întocmit dosar penal de către polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, efectuându-se cercetări faţă de reprezentanţii unei  S.C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998.
 
Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.

Sursa foto: IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii