Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare şi prietenie Mangalia s-a înfrăţit cu oraşul Karmiel

ro

10 May, 2014 00:00 2083 Marime text
Ieri a fost semnat protocolul de înfrăţire a oraşului Mangalia cu oraşul israelian Karmiel. Delegaţia din Ţara Sfântă, aflată în vizită la Mangalia, s-a întâlnit ieri cu edilul Radu Cristian, alături de care s-au aflat consilieri locali, reprezentanţi ai Primăriei, dar şi ai altor instituţii din oraş, pentru a semna documentul. În acest context, Shula Cohen, viceprimarul din Karmiel, a declarat: „Avem în Karmiel un sistem educațional foarte bun, avem sportivi și elevi foarte buni și ne-am dori un schimb de experiențã cu școlile din orașul dumneavoastrã. Ne ocupãm și de investiții și vom analiza sub ce formã se pot derula acestea în orașul Mangalia“.

Ambele oraşe îşi propun să dezvolte relaţii de colaborare, bazate pe prietenie şi pe sprijin reciproc pentru a soluţiona probleme de interes comun. Proiectele ce au intrat deja în discuţie vizează dezvoltarea de noi contacte în domeniul industriei, turismului şi protecţiei mediului, dar şi facilitarea legăturilor directe între instituţiile din administraţia publică locală, asociaţii şi companii de la nivel local.
În delegaţia israeliană au mai fost prezenţi Eti Shperberg, director al Institutului de Învãțãmânt Tehnic și membrã Rotary, Paul Târnovan, șef de secție al Primãriei Karmiel și Zvi Itzchacki, om de afaceri și membru Rotary. Aceștia au prezentat o parte din facilitãțile guvernului din Israel, în sectorul economic, precizând cã, pentru fondurile de dezvoltare la nivel economic, bugetul alocat orașului Karmiel se ridicã la aproximativ 90 de milioane de euro.

Pe marginea acestui subiect, Radu Cristian a declarat cã investițiile sunt un punct forte al dezvoltãrii economice locale. „Ne dorim ca și noi, în Mangalia, sã avem peste 100 de fabrici, așa cum existã în Karmiel, locuri de muncã bine plãtite. Ne dorim, de asemenea, sã investim în turism, în educație, avem posibilitãți de a ne pune în valoare. Aceste înfrãțiri sunt benefice pentru comunitate, iar un prim pas s-a realizat, astãzi, când deja doamna viceprimar a lansat invitația ca elevii noștri sã meargã într-un schimb de experiențã în Israel, chiar în vara acestui an“, a spus acesta.
În cursul discuțiilor purtate, doctorul Liviu Mocanu, directorul Spitalului Municipal din Mangalia, a reiterat ideea potrivit cãreia în localitate s-ar putea înființa o fabricã pentru producerea materialelor perfuzabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii