Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu

ro

26 Apr, 2017 17:13 4242 Marime text
Ceremonia de sosire a detașamentului britanic în vederea executării serviciului de poliție aeriană va avea loc joi, 27 aprilie, începând cu ora 18.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii au sosit luni, 24 aprilie, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. Aeronavele și detașamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în perioada 1 mai - 31 august.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Sursa foto: Facebook/Fortele Aeriene Romane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii