Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zapada de mai in Europa

ro

06 May, 2010 21:02 726 Marime text

Sudul şi vestul Franţei se confruntă în aceste zile cu o vreme mai puţin obişnuită pentru această perioadă, ninsoare ca-n toiul iernii şi vijelii. Peisajul de iarnă a cuprins şi Spania şi Italia.

Zeci de mii de consumatori au rămas fără alimentarea cu energie electrică după ce liniile de înaltă tensiune au fost puse la pământ de rafalele puternice de vânt. Situaţia cea mai dificilă e în departamentul Ariege, în apropiere de frontiera spaniolă. Iar în Pirinei, riscul de avalanşe e foarte mare. Tot din cauza rafalelor puternice de vânt, traficul aerian a fost întrerupt pe aeroporturile Perpignan şi Montpellier.

Şi 30 de provincii din nordul şi estul Spaniei sunt acoperite de nea. 10.000 de locuinţe au rămas în beznă în Catalonia. Intemperiile au afectat oraşele Santa Cristina d"Aro, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Colera, Palafrugell, Pals y Figueras. Şi transportul feroviar a avut de suferit între Figueres şi Port Bou.

În Italia primăvara se lasă aşteptată. De la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, acum termometrele au urcat doar până la 5 grade, potrivit Courriere dela Serra. În regiunile din nordul ţării, furtuniile fac legea. În munţii din Trentino există risc de alunecări de teren şi avalanşe. Plouă şi ninge şi regiunea Lombardia.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii