Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vamesi judecati pentru coruptie

ro

28 Dec, 2009 18:20 1705 Marime text

Petre Zicu, inspector vamal la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Ialomiţa - Compartimentul Accize, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Slobozia, sub acuzaţia de luare de mită.

Alături de el, au fost deferiţi instanţei şi Răzvan Cătălin Gartone şi Constantin Ene, vameşi în aceeaşi instituţie, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit DNA, la data de 4 mai 2009, inculpaţii Zicu Petre şi Ene Constantin, în calitate de inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomiţa - Compartimentul Accize, cu ocazia derulării unui control inopinat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din localitatea Perieţi, judeţul Ialomiţa, au pretins de la un denunţător o sumă de bani pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate. La data de 8 mai 2009, Ene Constantin a primit de la denunţător, prin intermediul colegului său, suma de 600 lei.
De asemenea, la data de 14 mai 2008, inculpaţii Zicu Petre şi Gartone Răzvan - Cătălin, în calitate de inspectori vamali la D.J.A.O.V. Ialomiţa - Compartimentul Accize, cu ocazia efectuării unui control inopinat la magazinul unei societăţi comerciale din localitatea Misleanu, judeţul Ialomiţa, au pretins de la un denunţător suma de 1000 lei şi băuturi alcoolice pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Ialomiţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii