Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii, interesati de o cariera de militar

ro

20 May, 2010 15:13 708 Marime text

Aproape 100 de tineri şi-au depus până în prezent dosarele la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, pentru a susţine examenele de admitere pe cele 409 locuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, la arma „Jandarmi".

Cei mai mulţi candidaţi sunt elevi de clasa a -XII-a. În etapa următoare, ei vor susţine testarea psihologică, iar apoi vor fi supuşi examinărilor medicale. Ulterior, candidaţii declaraţi admişi la cele două probe vor susţine probele de concurs ale examenului de admitere, la instituţiile de învăţământ.

Potrvit reprezentanţilor IJJ, candidaţii care doresc să se înscrie la concurs pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", se mai pot prezenta la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, până la data de 31.05.2010, iar cei care doresc să participe la concurs la Şcolile Militare de Subofiţeri, se pot prezenta până la data de 30.06.2010.

Se pot adresa pentru recrutare, tinerii care au vârsta de până la 27 ani, împliniţi în anul participării la concurs şi care posedă diplomă de bacalaureat.

Totodată, Inspectoratul selecţionează şi candidaţi, pentru sesiunea de admitere 2010, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe locurile M.A.I.. Cererile de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul universitar pot fi depuse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa până la data de 31.05.2010, iar pentru şcolile postliceale până la data de 30.06.2010. Sunt scoase la concurs 118 locuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii