Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suplimentari de miliarde de la Primarie pentru Chichifoi

ro

30 Dec, 2009 15:56 1480 Marime text

camin2.jpg# În numai două luni, SC BMG Bucovina Construct SRL a parafact cu municipalitatea două contracte adiţionale totalizând peste trei miliarde de lei vechi.

Firma care reabilitează şi modernizează căminul pentru persoane vârstnice a obţinut de la municipalitatea constănţeană o nouă suplimentare de fonduri.

Practic, în două luni, SC BMG Bucovina Construct SRL, a semnat două contracte adiţionale prin care a obţinut sume de bani suplimentare faţă de cea iniţială.

Prin contractul adiţional încheiat pe 24 noiembrie, parafat în urma unei negocieri fără anunţ de participare, la care societatea a fost singurul ofertant, SC BMG Bucovina Construct a mai obţinut 129.398,30 lei fără TVA, adică peste 1,5 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA. În anunţul de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), se precizează că suplimentarea a fost necesară pentru uşi, lucrări de instalaţii electrice şi lucrări de reparaţii generale şi renovare.

Precizăm că pe 14 octombrie, Primăria Constanţa a încheiat un alt contract adiţional cu SC BMG Bucovina Construct SRL. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 203.928,63 lei, iar cea finală, de atribuire, de 157.190,82 lei fără TVA, adică de aproape 1,9 miliarde lei vechi cu tot cu TVA. Durata contractului de lucrări suplimentare este de o lună, potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Lucrări de peste 21 de miliarde

De precizat că deschiderea ofertelor pentru contractul iniţial a avut loc pe 25 mai, la sediul Primăriei Constanţa. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), au fost primite nu mai puţin de opt oferte, câştigătoare fiind desemnată SC BMG Bucovina Construct SRL. Menţionăm că valoarea estimată a lucrărilor a fost de 2.068.915,1 lei fără TVA, iar contractul a fost atribuit la preţul de 1.526.379,97 lei fără TVA. Mai exact, din contractul iniţial privind lucrările de reabilitare şi modernizare a căminului, BMG Bucovina Construct SRL a încasat peste 18 miliarde de lei vechi. Aşadar, cu cele două noi contracte, adiţionale, firma a încasat, în total, de la municipalitatea constănţeană peste 21 miliarde lei vechi, cu tot cu TVA.

Chichifoi, camaradul lui Oancea

Patronul societăţii este Gheorghe Chichifoi, cu 86,01 % din părţile sociale, asociat cu Rachila Chichifoi - 10,88%, Leonora Borza, cu 0,72%, Iulian Tacea, cu 0,07%, Angela Chichifoi, cu 1,16%, şi Veronica Şoldea. Societatea îşi are sediul în fosta clădire a IPMC (Întreprinderea de Prefabricate şi Materiale de Construcţii). În 2006, BMG Bucovina Construct a sponsorizat, în parteneriat cu Brick şi RAEDPP (Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat), reamenajarea sălii de tenis de masă a Liceului cu Program Sportiv. Pentru cei care nu ştiu, magazinul Brick, al cărui nume este legat de primarul Radu Mazăre, este administrat de SC Five Holding SA. Administratorul unic al Five Holding, Gheorghe Oancea, este fost scafandru profesionist. Aşa cum am precizat şi în alte ediţii anterioare, scafandreria este, se pare, punctul comun al lui Oancea şi al patronului BMG Bucovina Construct, Gheorghe Chichifoi. Chichifoi, fost scafandru de mare adâncime pe nava Grigore Antipa, a înfiinţat, alături de Mircea Rotaru, Marinel Pavel, Dumitru Andrei, Viorel Vaihel, Lucian Bortan, Fani Căpăţână şi Constantin Fântână, societatea comercială cu profil de intervenţii subacvatice Tethys SRL, care în prezent este în lichidare. Oancea şi Chichifoi sunt, aşadar, vechi cunoştinţe. De precizat că, în 2003, Five Holding era alcătuită din cinci societăţi, printre care (ce coincidenţă de nume!) şi Tethys Service.

Contracte de palmares cu Primăria şi CJC

Menţionăm că atât una dintre firmele lui Gheorghe Oancea - SC Mobitom - cât şi cea a camaradului Chichifoi au în palmares contracte de lucrări importante cu Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa. De altfel, Gheorghe Oancea este un apropiat al primarului Radu Mazăre, dar şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, soţia acestuia din urmă fiind chiar angajata lui Oancea în cadrul „On Plonge" SRL, din Portul Tomis.

Pentru a afla dacă vor mai fi şi alte suplimentări pentru acest contract, l-am contactat telefonic pe Gheorghe Chichifoi, care se afla în vacanţă, peste hotare. Patronul SC BMG Bucovina Construct ne-a declarat că lucrările de reabilitare şi modernizare a căminului pentru persoane vârstnice s-au finalizat pe 30 noiembrie, şi că nu se va mai încheia niciun act adiţional. El a precizat că vor mai fi şi alte „două faze" legate de căminul pentru vârstnici, însă nu a dat detalii despre ce lucrări ar putea fi vorba.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii